Asıl baktığım epistemoloji üzerine, ama ahlak felsefesi de olur. hatta nihilizme karşı olarak olsa daha iyi olur direkt. var mı böyle kaliteli kitap? türkçe/ingilizce fark etmez.




 

epistemik nihilism, radical/extreme skepticism ile hemen hemen aynı şey; böyle ararsan daha çok şeye denk gelebilirsin sanırsam. Kitap değil ama şu meşhur makaleyi tavsiye ederim:cas.uchicago.edu

negatype

Nietzsche - güç istenci ilk 2 bölüm; Nietzsche - ahlakın soykütüğü üstüne; bülent diken - nihilizm; camus - sisifos söyleni. Bunlar daha çok ahlakla ilgili.

Epistemolojik nihilizme karşı Descartes'ın meditasyonları, Alman idealistlerinin skeptisizm yorumları (kant'ın ilk kritiği, hegel - tinin görüngübiliminde consciousness bölümleri, schelling - nature of philosophy), husserl - cartesian meditations, heidegger - being and time (dasein'ın hiçlik içinde bilgisinin olanaklığı üzerine çok fazla pasaj var), descartes üstüne derrida-foucault tartışması [yukarıdaki öneriyi görünce aklıma geldi; bir de Wittgenstein - Tractus; bölümlere ayrılmamış ancak dil ve aklın sınırları/imkansızlığı üstüne çok başarılı pasajlar var]. Bunlar aklıma geldi ancak bu paragraf oldukça ağır metinler içeriyor.

protector
1

mobil görünümden çık