ingilizce tercümanlık mezunuyum. halkla ilişkiler alanında yüksek lisans için ön başvurum kabul edildi. ayın 21'inde mülakat varmış. mülakat tecrübem sıfır.

neler oluyor bu mülakatlarda?

sanmıyorum ama "kişilerarası iletişim" alt alanında yüksek lisans yapmış, yapan varsa yeşillendirsin, silvuple.

"mesleki bilgi değerlendirme sınav yeri" ve "mülakat yeri" olarak iki ayrı da şey var. yani biri yazılı, biri sözlü mü olucak?

 

mesleki bilgi değerlendirme sınavı genelde klasik olur, bölümle ilgili bilginizi ölçmek adına yapılır. genel geçer sorular sorarlar. genellikle bu sınavı geçen adayları mülakata çağırırlar. mülakatta da neden o bölümde okumak istediğin, varsa çalışmak istediğin tez/proje konun sorulur. hocalar, sana yine bölümle ilgili sorular sorabilir. bunun haricinde, içinde çeşitli soruların olduğu bir torbadan rastgele bir soru seçip onu cevaplamanızı da isteyebilirler. kısacası, biri yazılı diğeri sözlü olacak.

solskjaer

büyük ihtimalle bi' yazılı sınav yaparlar bir de sözlü. yazılı'da genel olarak temel şeyler soruyorlar. Yani senin alanını bilmiyorum tabii ama ben mühendislikten ve temel bilimlerden 2 mülakata girdim, ikisinde de temel şeyler sordular.

Sözlü mülakattan korkma. İnternette yüzlerce şey var, okuma, aldanma. Çoğu bunu iş başvurusu ile karıştırıyor. Klasik 2-3 soru var. Neden bu üniversite? Neden bu bölüm? Çalışmak istediğin hoca? Bunlara güzel cevaplar bulmaya çalış. Bulamıyorsan da enteresanlaşmadan klasik cevaplar ver. Bilmediğin bir şey sorarlarsa uzatmadan "bilmiyorum" de. Ama en başta dediğim gibi rahat ol.

giovanne
1

mobil görünümden çık