geçen gün de bununla ilgili bişey sormuştum da şimdi başka.

laptop'uma kurmuş sorunsuz şekilde kullanırken bi güncellemenin yarım kalmasından sonra tekrar açtığımda kullanıcı ismi ve şifremi doğru girmeme rağmen o şifre ekranında kalıyordu. mouse imleci oynamasına rağmen hiçbir ilerleme olmuyordu.

sonrasında zaten yeni kurmuş olduğum için silip bir daha kurıyım dedim. program ekle/kaldır'dan kaldırdım. burdan kaldırmama rağmen açılışta yine ubuntu seçeneği oluyordu. bu olmaması lazım değil mi?
neyse ben kaldırdıktan sonra tekrar kurmaya kalktığımda bir yere kadar ilerliyor sonra;

installing language packages
preparing to configure lumpin-support %95

burda kalıyor. yine mouse imleci filan oynuyor, bu küçük pencereyi hareket ettirebiliyorum ama yüklenemiyor.
tekrar başlattığımda bilgisayarı program ekle/kaldır'da görünüyor yüklenmiş gibi ama ubuntu'yu seçip girmeye çalıştığımda konsol benzeri bir ekranda - yani normal giriş ekranında değil - kullanıcı adı ve şifremi girdiğimde

bash: /dev/null: permission denied yazısı çıkıyor.

sonra masaüstü bilgisayarda denedim orda sorunsuz kuruldu.

sorun nedir acaba? ne yapmak lazım kurabilmek için?

bi de yükleme sırasında takılı kaldıktan sonra yeniden başlattığmda yüklenmiş görünüyor dedim ya bu halini your uninstaller, revo uninstaller'la filan kaldırdım ama yine aynı sorun devam etti. yüklenmiyor yani ubuntu. ben düzgün kalkmadığı için yüklenmiyor diye düşünmüştüm ama başka bişey mi var acaba?

 

grub u da silmen lazım sanırım. dual boot kullanıyorsan fixmbr yapıp boot menuyu de duzelt.

bryan fury

"fixmbr yapıp boot menuyu de duzelt"i biraz açarsan iyi olur. nasıl yapılıyor o?

tepedeki psychedelic adam

dos a girip fixmbr yazıyorsun o kadar.

bryan fury

o zaman biraz daha başa döniyim. dual boot dediğin ne oluyor? xp ve ubuntu şeklinde seçenek geliyor en başta bilgisayar açılırken bu değil mi o dediğin? dos'a da fixmbr yazdım yok böyle bir command dedi. cmd'yi çalıştırıp oraya yazmıcak mıyım bu fixmbr'yi?

tepedeki psychedelic adam

evet wubi yükledim. ben orda da iki gün önce aynen sordum. ordan kopyalayıp yapıştırdım hatta şimdi. ama işe yarar bi cevap gelmedi. buraya sorıyım dedim bi de sonra. neyse ben bakınıyım yine oralara olmazsa.

tepedeki psychedelic adam

o dos'a girip fixmbr yaz denen recovery console'la alakaliymis. recovery console'a girince de soyle bi soru cikiyor

which windows installation would you like to log onto

ben buna 1 dedim ama aslinda ne demem gerektigini bilmiyorum. 1 dedikten sonra fixmbr yazdim. "su andaki partitionlar bu komutun islenmesinden sonra bozulabilir yine de devam etmek istiyor musunuz" gibi biseyler yazdi. ben internet'te ararken de fixmbr'yi kullandiktan sonra windows'un acilmadigini soyleyen insanlar gordugum icin devam etmedim.

devam mi etseydim acaba ya da baska bisey mi yapmak lazim.

tepedeki psychedelic adam
1

mobil görünümden çık