Vize alabilmek amacıyla, Booking'te rezervasyon için herhangi kredi kartı ödemesi gerektirmeyen yerlerden rezervasyon yaptırdım. Vizem çıktı. Şimdi hosteller boşuna dolu görünmesin, adamlar da mağdur olmasın diye iptal ettiriyorum. Ancak iptal ettikten sonra iptal ücretlerini içeren mailler geliyor bana. Booking profilimde mailim, ismim ve telefonum dışında başka bir bilgi yok. Kredi kartı bilgilerim falan tanımlı değil yani.

Benden bu iptal paralarını başka şekilde tahsil etme yolları yok değil mi? İçime kurt düştü.


 

bookingde nasıl bilmiyorum ama bazı buna benzer rezervasyon sitelerinde, girdiğin bilgilerle sana dava açılabiliyor.

önce öde diyorlar sonra 3-5 ay sonra şirket avukatına geçiyor, orada mahkeme. sonrasında suçlu bulunma ve bir daha vize alamama.

kurnaz

şöyle bişi var : travel.stackexchange.com

kendi görüşüm : bi sorun olmayacağı. booking.com peşine düşmeyince otel düşebiliyor ama kart bilgisi olmadan birşey yapabileceklerini sanmıyorum.

bi daha vize alamama olayını da anlayamadım.

allanpoe

1. iptali bugun deniyorsan. ucretsiz iptal 14 gun onceye kadarmis o nedenle ucretsiz hakkın iptal olmus
2. ne olur konusunda bir fikrim yok.
3. boooking.com ile durumu paylasip internetim yoktu ondan iptal edemedim gibi bir sebep uydurmayi dene :)

helenart

anladım. yardımlarınız için teşekkürler.

medeniyet

ben de yaklaşık 2 hafta önce bir otelden rezervasyon yapıp daha sonra iptal ettim. benim de adım ve telefonum haricinde hiçbir bilgim yoktu. iptal için teklif gönderdim ve kabul edildi. bir şey yapabileceğini sanmıyorum. ne yapabilirler ki? telefon rehberindeki herkes için rezervasyon yapabilirsin sonuç olarak

metalika

eğer üstüne düşerlerse sizi bulurlar. zira booking'de bilgileriniz var.
ayrica, genel olarak söylemek gerekirse, rezervasyon sirasinda rezervasyon iptalinin ücretsiz olduğu yerleri seçerseniz daha iyi olur.

for the record

San diegoda bi otel rez yaptim, bos bankkart ile. Iptal ettim . 1 yil sonra da karti iptal ettim eksiden cekme gibi bir durum da yoktu. Bana sorarsaniz birseycik olmaz.

fbeyza
1

mobil görünümden çık