miyopum, yaklaşık 6 aydır aylık kontakt lens kullanıyorum. kutudaki son lensleri taktım temmuz başında da yeni kutu alıp ona başlayacağım.

acuvue oasys lens iyidir dediler, çevremde çok fazla kullanan var ve hiç problem yaşamadılar diye ben de ondan aldım. esas ileri derece olan sağ gözümde varlığını yokluğunu hissetmiyorum ilk günden beri inanılmaz rahatım. fakat 0.50lik olan sol gözümde sürekli rahatsızlık veriyor lens. hiç yerinde durmuyor sürekli yana kayıyor, görüşümü puslandırıyor, gözümü sulandırıyor bir türlü rahat edemedim. hep göz kapağımı çekerek ya da ovalayarak lensi yerine oturtmak zorunda kalıyorum.

sağ taraf mükemmel uyarken sol tarafın bu kadar rahatsızlık vermesi normal mi? başka marka alıp denemeli miyim yoksa bunda oluyorsa diğerlerinde de böyle sıkıntı yaşama ihtimalim var mı?

en önemlisi aynı sorunu yaşayıp başka marka lenslerle çözmüş olanlar varsa önerilerini bekliyorum ^_^

şimdiden teşekkürler

 

ters takmış olabilirsin ya da lens yırtılmış olabilir.

nothing in my way

Ters takmışsındır +1.
Saydığın problemler lensi ters taktığında oluyor.

shadowcat

@nothing in my way @shadowcat tersine düzüne özellikle dikkat ediyorum ben de önce öyledir diye umuyordum fakat ondan değil. yırtılmış da olamaz çünkü kutudaki 6. lens bu ve hepsinde aynı şeklide gözüme oturmuyordu. lens resmen geziyo gözümde gün boyu :) durması gereken yerde durmuyor.

kakamelsokoban

göz kuruluğu falan gibi durumlar var lens takarken çok rahatsız eder mesela ama tek gözde olur mu bilemedim?

asisamus

Sağ ve sol gözün aynı numaralar değilse, sol gözün için aldığın lensin son kullanması geçmiş ya da geçmese bile hatalı bir üretimden çıkmış olabilir.

İkisi de aynı numara ise iki gözünün bombeliği farklı olabilir. bc numarası iki göz için farklı olabilir.

aychovsky

iki göze aynı markayı almak zorunda değilsin nasılsa. sağda acuvue devam et. sol için sana uyan markayı buluncaya kadar deneme yap. ben airoptix'den memnunum.

507

acuvue oasys'in aşırı netliğinden fedakarlık edebilirsen, b&l daha rahat.

freya

Biofinity kullanabilirsin sorunlu göz için.

ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar
1

mobil görünümden çık