Merhaba,

"ikinci üniversite" hedesi ile 4 sene açıktan okumak istiyorum.Benim için bölümün "kolay" olması önemli ziraa çalışıyorum , vakit az.

İki bölüm belirledim ; işletme ve iktisat.Ama ikisi arasında karar veremedim.Kimi iktisat daha kolaydır diyor kimi işletmede eşek bağlasan mezun olur diyor.

Görüşleriniz ?

Teşekkürler.

Dipnot : Bu sıra çok soru soruyorum , kusura bakmayın.

 

işletme, sözeli daha bol. Kendi başına daha kolay kavrarsın.

khan shabbir

iktisat daha zordur.

antropomorfik

kim diyor, ''eşşegi baglasan işletmeden mezun oluyor'' diye? işletme 3. sınıfın dersleri cok zor. hele ki, örgün bir egitim almadıgın, acık'dan okudugun icin, daha da zor. bütünleme sınavından bile anamızı aglattılar. iki dersi zor verebilirdim. Dostum aslında, bölüm secme işin, birazda seninle alakalı. Sen ne yapmak istiyor? nerede durmak istiyorsun önce onu bir netleştir kafanda. ben ikdisat oku desem, ikdisat mı okuyacaksın?

claimer

Aof'e çok yabancıyım.Soru içinde bir soru daha sorayım."Her sene daha önce çıkmış sorular çıkıyor , soruları ezberle sınavı geç" diyor bir arkadaş.Var mı aslı astarı ?

erginsak

şahsi kanaatim soru ezberleyerek sınav geçilmez. Konuyu hiç bilmeden cevapları ezberleme yöntemine gidersen sınavda şıklar arasında ikileme düşersin ama konuyu çalışıp son 4 yılın çıkmış sorularını çözersen sınavı %90 geçersin.

khan shabbir

iktisat daha kolaydır. İşletme 3. sınıfta maliyet muhasebesi ile finansal analiz dersleri kazıktır. Kamu Yönetimi de secebileceğiniz en kolay bölümdür.

tcyx
1

mobil görünümden çık