İf diyeti sağolsun ben de 16 saat aç kalıyorum ama susuz kalmanın mantığını anlamıyorum. Aç kalıp fakirin halini anlamak hadi neyse de, su sınırsız,ücretsiz ve ulaşması kolay değil mi? O zamanlar suya ulaşmak mı zordu nedir olay?




 

Olayı biraz daha zorlaştırmak için. Neticede açlık susuzluk kadar sıkıntı çıkarmayabilir Arabistan ortamlarında. Biraz da susuzluk yaşatalım demiş olabilir kuralları belirleyen arkadaşlar.

angelus

su sinirsiz, ücretsiz ve ulasilmasi kolay degil, hatta tüm dünya düsünüldügünde gidadan daha zor ve kuraklik arttikca giderek daha da zorlasiyor. en.wikipedia.org

dünyada 7.4 milyar insanin 1.2 milyari suya erisimde problem yasiyor. yani her 7 kisiden 1 i.

emrahday

Orucun amacı açın halinden anlamak olduğunu kim söyledi nerde yazıyor?

kelepir

Dinde mantık yoktur, biattır. İnanır ya da inanmazsın, neden aranmaz. Buradan allahın varlığı sorgulanmaya kadar gideceği için yasaktır.

Oruçta suyun içmeme mantığı yok, gayet zararlı ve gereksiz, saçma. Bu sıcakta oruç tutmak gayet zararlı.

kurnaz

:)

tamam onu da ben yaptım

Soru sormuşsun güya ,
duymak istediklerini yazanlara tık ı atmışın.
Emrahday , koymuş .
Sana da bu koymuş olabilir tabi.

dunyatuhaf

Ne kadar saçma bir mantık kurmuşsun. İnsan sürekli yemeye olduğu kadar içmeye de ihtiyaç duyar. Bu iki arzunu yerine getirmeyerek nefsini köreltmiş oluyorsun. Senin mantığınla sakız, şeker vb. şeylerin de oruç açısından sakınca oluşturmaması gerek.

harvey

Amma çemkirdiniz yahu, din dersi hocasının söyledikleri bunlar ben uydurmadım. Yok lafı koymuş ta bilmem ne. Mal mısınız nesiniz. Ben müslümanlardan bahsediyorum, dünya Su oranından değil. İki dakka çomarlığı unutun da insan taklidi yapın. Adam smayli atmış ona da mı tik atayım. Te allam. Gerçek islam bu işte

hasmetizm 2046
1

mobil görünümden çık