arkadaşlar 22 haziran 2015'de işe girdim. Yıllık izin hakediş tarihim 22 haziran 2016.

İstifamı 22 haziran olarak ayarlarsam yıllık izin paramı alabiliyor muyum?

Teşekkürler

 

sigorta girişini kontrol et hocam, sıkıntı olmasın. belki temmuzda başlatmışlardır sigortanı. bence temmuz a kadar dayan öyle çık.

hakim oynayin dedi

her şirkette işe girilen tarihin üzerinden 1 yıl geçmesiyle değil, bezen de 1 yılı doldurduğun tarihin 31 aralık günü sonunda hak ediyor izinlerini çalışanlar.

sizin şirketin nasıl bir yaklaşımı var onu öğren önce.

loveinaflipbook

büyük ihtimalle ihbar sürenden düşerler zaten iznini, izin parası alabileceğini sanmıyorum.

b roy

yasal olarak, 1 yılı doldurduğunda tatile hak kazanmış oluyorsun. loveinaflipbook'un dediği uygulama şirket politakısıyla ilgilidir.

istifayı 22 değil de 23 haziran olarak ayarlarsanız garanti olur.

ihbar süresiyle yıllık izin ayrı şeyler. yıllık izin süresi ihbar süresinden düşülemez aksi halde işveren ihbar süresi için öngörülen izni kullandırmamış sayılır.

sözün özü: yıllık izin ücreti talep edilebilir.

whimsical

beinm dediğim şey tabii ki şirkete bağlı, bizim şirket böyle, belki sizin şirket de böyledir diye bir emin ol mutlaka sen.

mantığını anlamadıysan tam anlatmaya çalışayım. ben mesela mayıs'ta girmiştim işe, yıllık 18 gün hakkı var. mayıstan yıl sonuna kadar kaç gün hak ettiğimi hesaplamışlardı (365 günde 18 gün ise, -atıyorum- 207 günde ne kadar hak eder, vb). sonra bir sonraki seneye o kadar günle başlamıştım direkt izin hakkı olarak.

yani sizin şirkette de durum buysa hiçbir şeyi beklemene gerek yok, zaten sene başından hak ettiğin gün sayısı bellidir bu sene için.

loveinaflipbook
1

mobil görünümden çık