*kelime
* kelime
kelime

google'da yukarıdaki üç şekilde aratmak farklı şekilde sonuçlar getiriyor. ama mantığını çözemedim. bilen, anlayan?

 

ilkinde *kelime bir sozcuk olarak araniyor,
digerinde * ve kelime ayri ayri 2 sozcuk olarak,
kelime'de ise kelime tek sozcuk olarak araniyor diye biliyorum ben, ondan olsa gerek

1001gecemasallariyla1002gece

ilki kelimede, sonu "kelime" ile biten kelimelerin sonuçlarını getiriyor. (mesela kelimemiz "eli" olsun: "hanımeli, gelmeli, sevemeli..." vs)
ikincisinde, iki kelime arıyor, bunlardan ilk kelime ne olursa olsun ikinci kelime "eli" olacak. "anne eli, bebek eli.." şeklinde.

sonuncusu da bir nevi kombinasyon. içinde "eli" geçen herşeyi arar.

vejeteryan vampir

uygulamada bunlar olmuyor ama ne yazık ki..

amiga 500

arkadaşların dedikleri bilgisayar bilimleri için temel kabul edilen düzenli ifadeler. dünyanın her yerinde bu ifadeler arkadaşların söylediği gibi kabul edilir(bilgisayar bilimleri açısından)
gel gelelim ki google bize kendi algoritmasını asla söylemiyor. aynı kelimeyi farklı zamanlar içinde aratmanız esnasında bile farklı sonuçların karşınıza geleceğini göreceksinizdir.

asıl sorunuza gelince arkadaşların anlattığı algoritmalara ek olarak google farklı bir kaç yöntem de deniyor olabilir ve o yüzden bu algoritmalar uygulamada birebir çalışmıyordur. nitekim böyle olması da normal değilmi efenim. yoksa herkes google olurdu.

maresal jedi
1

mobil görünümden çık