Daha önce fotoğrafçılık deneyimim olmadı. Telefonla güzel kareler yakalayabiliyorum. Şimdi telefonla fotoğraf makinesi kıyaslanamaz diyeceksiniz, haklısınız ama fotoğraf makinesi biraz daha profesyonel olduğundan daha iyi işler çıkarabilirim diye düşünüyorum. Sizce Canon 80D nasıl bir makine? Fotoğrafçılığa iyice gömülürsem beni uzun süre idare eder mi? Fiyat konusunda pek sıkıntım yok. Fikirleriniz, görüşleriniz nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.




 

Ben 60d kullaniyorum, gayet memnunum ki 80d bunun iki ust modeli.

stavro

80D'ye neler eklendi bilmiyorum ama(genelde daha hızlı ve doğru autofocus için noktalar vs ekleniyor), benim genel tercihim ve bence olması gereken hep

alabiliyorsan 80D + iyi lens
fazla geliyorsa 70D hatta 60D + daha iyi lens.
Hatta ve hatta 700D'lere düşüp farklı iki iyi lens bile olabilir.

lens çok önemli. Mesela bende 600D var zamanında 60D yerine 600D + iyi lens alabilmiştim. Fotoğraf ve video kalitesi olarak aralarında fark yok fakat kullanım olarak, ek ekranlar, fazla butonlar, dijital su terazisi vb. bir sürü "kullanımı kolaylaştıran detay" farklı. Bunu aklında tut. APSC sensörlü çoğu Canon aynı görüntüyü verecek, ama o görüntüyü alırken sana yardımcı olacak işlevler değişecek kimisi (60-70-80D serileri) daha yardımcı olacak kimisi (600-700 serileri) daha başlangıç düzeyi olup onları eksiltecek.

***
bu arada, daha önce dslr'ın yoksa dslr alma bence.
Sony A6300 aynasız makine pırıl pırıl parlıyor, git araştır. Fotoğraf olarak da video olarak da (hatta video olarak 80D'den çok daha fazla) tatmin eder.

rodriguez2

@rodriguez2 eğer yanlış bilmiyorsam her makineye her lens uymuyor. 80D alsam lens uyumu konusunda sıkıntı yaşar mıyım?

yankee jumping

Ihtiyacina gore secip kullanabilecegin canon, tamron, sigma gibi markalarin onlarca lens secenegi mevcut, sikinti yasamazsin.

stavro

80D alırsan rahatsın. İleride fullframe bir makine alırsan 80D'ye aldığın lensleri kullanamayabilirsin.

Şöyle: her fullframe lens apsc(1,6 croplu) sensörlü makinede çalışır.(örn. 80D) Fakat sadece apsc'lere özel lensler fullframede tam görüntü oluşturamaz vignette yapar.
şöyle olur: www.silvermac.com

Şu an bir sıkıntın yok, ileride 5D - 6D serilerine geçerim diyorsan lens seçimlerini ona göre yapman gerekecek. Bhphoto, Fotografium, Fotopazar gibi sitelerde lenslerin yanında "apsc uyumlu" "fullframe uyumlu" yazıyor. Bakarsın oradan.

rodriguez2
1

mobil görünümden çık