2. Uyku hijyeni için neler yapılabilir?
3. Dış taslarimi geçen hafta temizletmeme rağmen dış eti kanaması devam ediyor. Bunun için ne yapılabilir? Bir de sigara kullanan birine dis bakımı için neler onerirsiniz?
4. Şekersiz beslenme için ufak tuyolariniz var mı (ekmek yerine kuruyemiş yemek, sabahları poğaça yemek yerine çorba içmek gibi)?
1. Her gün duş almak zararlı mı, bilmiyorum ama her gün saç yıkamak zararliymis. Doktorum saçın kendi yağınà ihtiyacı var demişti (bir ara saçlarım çok fazla kurudu ve kepeklendi). O yüzden ben saçlarımı gün aşırı yıkıyorum, saçımı yikamadiğim gün tepeden toplayıp vücudumu yıkıyorum.
2. Uyku hijyeni derken? Yatmadan önce duş alıp, dişleri fırçalamak, yüzü temizlemek filan gerek tabii. Bunları soruyorsan.
4. Kuruyemiş ekmek için mantıklı ve sabah kahvaltilarinda yumurta. Tok tutuyor baya. Ben canım çok şekerli bir şey istediğinde meyve yiyorum ufak. Bir de tarçın da tatlı isteğini bastırıyor.
1-10 senedir neredeyse her sabah duş alıyorum, herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
2-bu konuda bilgim yok, diş fırçalamak,yüz yıkamaktan bahsediyorsan evet her gün olmasada haftanın 6 gecesi bunu yapıyorum
3-ne diş taşı temizlettim ne de sigara kullanıyorum, bilgim yok.
4-salak gibi her gün çikolata yiyorum 30 yaşında erkeğim, şeker yerine belki tatlı meyvelerle iş çözülebilir.
2) Uyku bandı şart. Tüm elektronikleri fişten çekmek önemli. Yorganın hava alıyor terletmiyor olmalı. Tamamen rahat olmalısın ve yatağının etrafında dikkat dağıtıcı şeyler olmamalı.
4) Şekersiz beslenmenin tek tüyosu şekersiz beslenmek. Bunu çoğu insan yapamıyor o yüzden şeker tüketmek ama aza indirgemek en mantıklısı. Bazıları da cheat day yapıyor. Hafta boyunca şeker tüketmeyeceksin ama bir gün istediğin tatlıyı yiyeceksin.
Uyku hijyeninden kastim; kaliteli bir uyku için uyku öncesi neler yapılmalı? Yatak çarşafları, yastık vs ne sıklıkla değiştirilmeli? Yatmadan önce yenmemesi gerekenler? Uykudan kaç saat önce çay, kahve icilmemeli vs. İnternette tonlarca bilgi var tabii ama ben sizin bizzat deneyip yararını gordugunuz rutinlerinizi öğrenmek istedim.
Şeker mevzusu da, bütün gün dışarıda olunca istediğimiz gibi beslenemiyoruz. Yani kötünün iyisi ya da alternatifi nedir diye merak ettim.
1. saclara zararli olabiliyormus, ama ben her gun dus aliyorum.
2. ben yatarken dus aliyorum, dislerimi fircaliyorum, bazen agiz gargarasi yapiyorum.
3. gunde 2 kere minimum 1 dakika dis fircalarsan bir haftaya kanama durur. elektrikli dis fircalari da iyi oluyor
yatak carsaflari vs her hafta degistirilmeli.
ben aksam 5den sonra kahve icmiyorum, 8den sonra da kafeinli hic bir sey icmiyorum
yatmadan once su icmek disinda bir sey yenilmemeli.
odanin serin (soguk degil), sessiz ve karanlik olmasi onemli.
her gun ayni saatte yatilmali.
4. ekmek icin tam tahil ekmegi ye, direkt sekerli seyler tuketme (kola, sekerleme, tatlilar vs). Pogacanin icinde sonucta dus seker yok, unlu urun oldugu icin karbonhidrat var, basit sekerli bir seye gore daha uzun sure tok tutacaktir.
Disarida aciktigin zaman yemek icin yaninda az miktar kuru yemis, veya bulundugun yerden alabiliyorsan yogurt en ideali.
1) Her gün duş almak kış aylarında vücudu hastalıklara karşı daha hassas yapıyor. Ama yazın olabilir. Bana göre tamamen zaman kaybı. Buna dikkat etmek gerek. Haftada 2-3 saatini duşa harcamak istemezsin.
3) Diş etlerin kanıyor diye diş fırçalamayı bırakma. Bir süre sonra kanamamaya başlar. Diş taşlarının oluşum sebebi dişlerin sıkışıklığı ise diş teli taktırabilirsin.
1- saçlara faydalı değil. saçın kendi yağıyla beslenmesi gerek. gün aşırı yıkamak daha makul.
2- uyku hijyeni ney la?
3- biraz daha süre ver düzelmesi lazım.
4- kepek ekmek ye, sabah biraz ekmekten bir şey olmaz. ekmeği sıfırlaman şart değil. çaya kahveye şeker atma, tatlı yeme. bunlar yeter.
Diş eti kanaması için parodontax kullanmaya başlayın, ben çok yararını gördüm. Sadece eczanelerde satılıyor ve tadı başta kotu geliyor ama alışırsın.
Kanamayı kesiyor.
4. şeker kullanma