ÖSYM'nin son yaptığı açıklama gereği, denklik kaldırılmadan önceki ielts belgeleri geçerli olacaktır, şeklinde fakat bugün bir kuruma yaptığım başvurada bu belgeyi geçerli saymadıkları için eksik evraktan elendim.

İtiraz ettiğimde de git ÖSYM'den yazı al, biz böyle yorumlayıp, bu şekilde değerlendirdik, dediler, şimdi sorum ÖSYM denklik kalkmadan önceki ielts belgeleri için böyle bir yazı verebilir mi ya da benzer durumda bir yol izleyen biri var mı?


 

Denklik kaldirali 2 yildan fazla oldu ve aksi belirtilmedikce ielts gecerliligi de 2 yil. Bu durumda elinizde gecerli bir dil belgesi yok.

neferkitty

Sanıyorum akademik personel başvurusu yaptın. Yabancı dil notu bu başvurularda sınırsız geçerli ve onlar da senin belgeni kabul etmek zorunda. Bence seni elemek istemişler.

evrim halkasi

yök belgenin geçerlilik şartlarını içeren ilgili yönetmeliklerini sitesinde önceden yayınladı zaten. size de siteden alın derler. siz en iyisi o metni bulun, çıktısını alın, işinize yarayan kısmı fosforlu kalemle çizip üniversiteye verin.

yemrem
1

mobil görünümden çık