[q]
(4) 

Banka Promosyonu

das sigma #1082179
özellikle memur arkadaşların bilgisine başvuruyorum.kendim kamuda mühendisim yakın zamanda tayinim çıktı , kurumumdan ilişik kesmek üzereyim.haziran maaşında banka promosyonu dağıtılacak.gitmeden promosyonu da alsam diye düşünüyorum.gideceğim yerde de yakın zamanda promosyon dağıtılacak.gideceğim yerde daha fazla promosyon kesin.şimdi eğer buradan promosyon alırsam gittiğim yerde de alabilir miyim? ilişik kesme evraklarıma promosyon aldığıma dair bir ibare yazıldığı gittiğimde oradan alamayacağımı söyleyen de var, mukayese edilerek farkının ödeneceğini söyleyenler de var.nedir işin net durumu yargıya giden ya da dilekçe ile durumu çözen var mı? maddi açıdan çok önemli almam.




 

Şu anda çalıştığınız kurum ile ileride çalışacağınız kurumun banka promosyon anlaşmalarına bakmanız lazım. İnternet sitelerinde yayınlanmış olması lazım, ya da istetir incelersiniz, buna hakkınız var.
Bütün ihtimaller olası.
1- Kurumların banka ile yaptığı anlaşmalarda, çalışıldığı gün kadar hesaplanacak kıst promosyon ödenebilir, eşim de memur eşimin iş yerinde bu şekilde. Bu durumda her iki kurumdan da çalıştığınız/çalışacağınız gün kadar promosyon alma hakkınız vardır, mantıklısı bu aslında hiçbir şekilde kaybınız da olmaz, fazladan alacağınız bir para da olmaz.
2- Kendi çalıştığım kurumda ise, belirlenen promosyon bedeli, o sırada çalışan herkese eşit olarak dağıtılıyor. Bir gün önce işten ayrılan alamazken, bugün promosyonu alıp ertesi gün işi bırakan aldığını iade etmiyor. Ancak ücretsiz izinde olanlar döndüklerinde alabiliyorlar.
3- Küçük bir ihtimalle her iki kurumda aynı banka ile anlaşma yapmış ise, banka tarafınıza eski kurumunuzda promosyon ödendiği için yeni kurumda promosyon ödemek isteyebilir. (Bu bizim kurumda oldu, tayin ile gelen çalışan aynı bankadan eski iş yerinde promosyon aldığı için burada alamadı, uğraştı ama banka geri adım atmadı) Promosyon sözleşmelerine bakarak, kıst hesaplama vs. gibi bir durum var ise hakkettiğiniz kadarını alırsınız.

Siz şimdi çalıştığınız yerde promosyon alıp cebinize atın derim ben. Gittiğiniz yerde bankasına göre alma ihtimaliniz bence yüksek. İlişik kesme evraklarına da promosyon aldığınız falan yazmaz. Promosyon banka ile çalışan arasında bir şey çünkü, kurum bunun kaydını ciddi şekilde tutmaz.

Ancak kendinizi sağlama almak için, promosyon sözleşmelerini muhakkak edinip okumanız gerekir.

tcyx

gideceği belli olana verilmiyor.
bizim kurumda emekli olacağı belli olan insanlara vermediler.

manuel mandalina

ayrılırken promosyonu benden geri almıslardı. iş bankası.

partizan

teşekkür ederim cevaplarınız için, daha detaylı araştırmam lazım. kurumda nedense banka ile yapılan sözleşme sır gibi saklanıyor, sözleşmeyi talep eden bir dilekçe yazdım ama geri çektim gider ayak sıkıntı yaşamayayım diye.zaten tayin yazım gelmesine rağmen 2 aydır ilişik kesemedim işler bahane edilerek.2 yerden almak çok güzel olur, paragöz olduğumdan değil, 1 yıl boyunca tayinle beni uğraştırdılar eşimden ayrı kaldım, dünya kadar git-gel yol masrafının eziyetin diyeti olarak düşünüyorum ben, bir nevi maddi tazminat.

das sigma
1

mobil görünümden çık