Bir excel dosyası hazırladım, şifreledim. Şuan yapmak istediğim şey, dosyaya şifresiz de girilebilsin fakat üzerinde oynama yapılamasın, sadece şifre ile giriş yapıldığında değişiklikler kayıt edilsin.

Şifreyi bilmeyen kişi salt okunur olarak açıp bilgileri görebilsin fakat değiştiremesin istiyorum, nasıl yapıldığını bulamadım bir türlü.

Biraz kurcaladım, izni sınırla bölümü var sınırlı erişim vs. oradan gidiyorum ama bir yere yönlendiriyor orası da açılmıyor devam edemeyince kimlik bilgileri girilmeden olmaz diyor tıkanıyor.

Başka yolu var mıdır?

Teşekkürler.

 

support.office.com

himmet dayi

review tabından protect workbook diyerek yapabilirsiniz. burada nelerin değiştirilmemesi gerekir siz seçiyorsunuz. ama öncelikle değiştirilmesini istemediğiniz hücreleri seçerek format cells diyin ve açılan pencereden protection tabından protect kutusunu işaretleyin.

givemesomesubstance

o koyduğun şifre bir işe yaramıyor, 5sn de kırılıyor bilgine.

kimlanbu

@himmetdayi; bakmıştım oraya ama olmadı maalesef.

@givemesomesubstance, burası da yine o kimlik bilgileri yönetme tarafına gönderiyor beni orası da devam etmiyor.

@kimlanbu; o kadar bile uğraşmaz buradakiler ya öyle büyük bir olayı yok da şu dediğim olayı yapabilseydim iyi olacaktı.

Teşekkürler tekrar.

mutekebbir

Excel şifreleri kadar hızlı kırılabilen az sayıda şifre koruması vardır. Daha önce yazılmış; ama bir kez daha hatırlatayım dedim. Bir çok şirket bu şifrelere güvenip çok değerli verileri ortaya döküyor.

zihinden matematik
1

mobil görünümden çık