bir de diğer sahibi olan köpekler uysal uysal gelip bizimkiyle tanışmaya çalışıyorlar. bizimki bazen havlamaya başlıyor. hatta birine hızla atlamaya çalıştı. arkadaşça bir atlama da değildi. zor tuttum.
nasıl buna diğer köpeklere saldırmaması gerektiğini öğretebilirim ki ben?

Özellikle erkek köpeklerde bu sorun çok yaşanır. Bi de kısır değilse daha da fena. Sokak köpekleri alanlarını korumak için alana giren köpeğe saldırganca davranıyorlar. Herkesin başına gelebilecek bir şey bu, sendeki köpeğe özel bir kıllık durumundan değil, engelleyemezsin de. Hayvanların doğası bu.
2. soruya gelince saldırgan tavır nasıl engellenir konusunda yeterli bilgiye sahip değilim ama şunu biliyorum birincisi hayvan kendini gezdiren kişi gergin ya da korkak bir tutum sergiliyorsa net daha saldırgan oluyor. Bir kavga esnasında siz köpekten daha fazla galeyana gelir, çekiştirmeye falan çalışırsanız hayvan daha çok hırslanıyor, daha doğrusu senin duruşundaki ezikliği diyelim fark edip buraların baskın karakteri benim moduna girebiliyor. İkincisi de tasmayı sürekli gergin ve kısa tutmak, hayvan bunu saldırma komutu olarak algılıyormuş (bunu da çok sağlam bir eğitmenden öğrenmiştim). Birakç gündür baktığın için sen de daha alışamadın muhtemelen, bu tarz hatalar yapıyorsun. O sepeble normalden daha saldırgan tavır takınıyor olabilir.
Son olarak da hayvanın karakteri böyle olabilir. Bizim barınakta böyle bir iki köpek var mesela, kesinlikle hiç bir hayvanla anlaşamıyorlar. Ne ettiysek olmadı. Onları da öyle kabul ediyoruz.
