Selamlar, patronum attığı e-postaların karşı tarafta spam olarak düşmesinden şikayetçi. Şirketin kendi domain'i üzerinden e-posta yolluyor.

Ben bu meselelerden fazla anlamayan biri olarak internette kısa araştırmalarım sonunda SPF (Sender Policy Framework) denilen zımbırtının kayıtlı olmayabileceği ile ilgili bazı sonuçlar gördüm.

Kayıt eklemek kolaya benziyor. (Zor derseniz inanırım) Fakat domain adına nasıl erişilir veya DNS kaydı eklenir bilmiyorum. Benim yapabileceğim bir işlem midir yoksa teknik destek şart mı?

Yardımcı olursanız sevinirim.

 

Alan adının nameserverlarının bulunduğu yerden yapılması gerekiyor. Diğer kayıtlar gibi eklenebilir, karmaşık bir işlemi yok. Hosting hangi firmadaysa buranın paneline girmeniz yeterli.

Ama spam olayı SPF kaydıyla tek başına düzeltilebilecek bir şey değil. Spam olayında karşı tarafın politikaları da önemli. Örneğin Gmail'de spame düşüp Hotmail'de düşmeyebilir. Burada Gmail'in politikarına takıldığınız anlamına geliyor. Ya da Gmail kullanıcılarının bir kısmı sizin maillerinizi spam olarak işaretlemiş, bu yüzden spame düşüyordur.

Abdurrahman

Sunucu/Hosting bulunduğu servis sağlayıcıya/şirkete mesaj atarak MX,SOA ve SPF kayıtlarının güncellenmesini, yoksa eklenmesini talep edebilirsiniz.

teknikekip
1

mobil görünümden çık