Merhabalar,

Elektrik teknikeriyim yıllar sonra ara elamanlığı çekemez hale geldim. Bunda hayatta yaşadığım olumsuzluklar da etkili. Bir yandan Dikey Geçiş Sınavına hazırlanıyorum, yaklaşık 6 aydır da bir yazılım firmasında çalışıyorum. Yoğunluk e-ticaret üzerine. Veritabanları, sorgular vs. Kısaca ben ürün kategorilendirmesi yapıyorum. Çalıştığım yerde iç ve dış çevreden öylesine mutluyum ki daha önce niye buna benzer yerlerde çalışmadığım için pişmanlık duymadım değil.

Meslek lisesi zamanlarında bilgisayar bölümü okuyan arkadaşlarımı kıskanmaya başlamıştım. İşte şunu yazıyoruz şöyle oluyor böyle oluyor falanlar filanlar. Yıllar yılı içimde yara olarak kaldı. Bu yazılım firmasında çalışmaya başladıktan sonra kafamda yeni yeni fikirler parlamaya başladı.

Mesela en basiti (belki yapılmışı vardır, bilmiyorum) bilgisayar üzerinden odadaki lambayı kontrol etmek, aynı zamanda bunu telefondan da yapabilmek.

Sonra çalıştığım alanda atıyorum 50000 ürünü olan bir tedarikçi var. Bunun ürünlerini kullandığım yazılımla istenilen ticaret sitesine otomatik aktarmayı düşündüm. Ürün ismi, ürün kodu vs kullanarak.

Biraz da elektronikten anladığım için Ardunio yu da merak ediyorum.

Çok uzattım farkındayım. Bunu iş yerindekilere sormadan buraya sormak istedim. Nasıl diyeyim zamanı geldiğinde ben şunu şunu öğrendim diyerek yazılıma atlamak istiyorum. Olur olmaz bilemem tabi.

Nereden nasıl başlayayım? Kurs gerekli mi? İngilizcem orta seviyede. O yüzden internet üzerindeki ingilizce kaynaklar ne kadar işime yarar onu da bilmiyorum.

 

internetteki kaynaklar bayağ bal kaymak tabi ama güzel bir ingilizce ile.

yapmak istediğiniz işe göre php, oradan bir db tercihen SQL (mySQL) ordan da ileri gidilecekse linux öğrenilebilir..

sorgular falan bunlar hep lazım, xmldir entegrasyondur vs.

mrvengeance

düşündüğün pek çok şey zaten yapılı, sadece bizimkiler yeterince önem vermiyorlar pek çok şey otomasyon olmadan devam ediyor, hem iyi hem de kötü bir şey.

aklına gelenlerin çoğu zaten yapıldı, ancak yine de bazı şeylerin gözden kaçmış olabilme ihtimali var, senin dediğin herhangi bir şeyin telefondan yada pc'den kontrol edilmesine Iot deniliyor artık, (Internet of things) bu şekilde aramalarını yaparsan çok daha değişik fikirlere ulaşabilirsin, her ne kadar basit fikirlerin çoğu yapılmış olsa bile atlanmış yada farklı ihtiyaçlar için değişiklik gerekebilecek bir çok ürün var belki bir şey yakalarsın, uzun süredir sektörde olanların en önemli problemi körelmeleri, heyecanlarının düşmesi ve farkındalıklarının azalması, madem hevesin var araştırma yap bol bol.

ingilizcen okuduğunu anlamanda yeterli ise bir ardunio al ve tutorial'lardan çalışmaya başla. zamanla zaten merakın artacak tutorial'lar kesmeyecek kendin başka başka aramalar yapacaksın. hayır beceremezsen ne olur sanki? kaç para ki bir ardunio? olmadı satarsın zaten.

selam

bu ders (internet of things) size gore sanki
www.coursera.org

ders birazcik tuzlu ama maddi yardim secenegini secerseniz ucretsiz.

bir varmis bir yokmus
1

mobil görünümden çık