Herkese merhaba
Kafam bir dünya, umarım anlatabilirim. Şu an 14 günlük geçmiş yıla ait iznim var. 5-6-7 temmuz hatta büyük ihtimalle 8-9-10 temmuz bayram tatili. 2016 iznimi yalnızca ağustosta kullanabilirim. Mazeret izni konularını da bilmiyorum açıkçası. Memuriyete dair çok az bilgim var. Yorucu bir yıl geçiriyorum ve güzel bir yurtdışı tatili planladım. Ama evrak toplama kısmı beni çok gerdi.

Seyahatim 14 günden fazla sürecek. 5-6-7 temmuz hatta büyük ihtimalle 8-9-10 temmuz bayram tatili olduğu için 6 temmuzda gidiş biletimi almış olmama rağmen 11-24 temmuzda yurtdışı izni talep ettim. Yani iznim gidiş tarihimden sonra başlıyor :(

Bugün acenteyle görüştüm, dilekçeye yıllık izin harici bir tarih yazabilirler dedi. Pek anlamadığım ve yarını bekleyemediğim için buraya yazayım istedim.

Şimdi ben ne yapmalıyım?
Yurtdışı izin dilekçesinde yazdığım tarihte değişim yapabiliyor muyum? Değiştirip 6-19 temmuz yapabilirim. Sonrasında 2016 yıllık iznimi kullanamıyorum ağustos harici olduğu için. Alma hakkım varsa üstüne mazeret izni alabiliyor muyum seyahat tarihlerimi değiştirmemek için?
Hiç değişiklik yapmama gerek yok mu? Amir izni isterken yazdığım tarih haricinde bir tarih yazar mı vize başvurusunda kullanılacak dilekçeye?
Resmi olmadan gitsem nasıl oluyor bu işler? Geçende bir başka çalışan rapor alıp haftasonu ile birleştirip gitti, bu insanlar nasıl vize aldılar?

Çok gerildim, şeytan diyor yak biletleri.

 

dilekçeye bayram tatili ve takibinde yıllık iznimi kullanmak üzere diye yazıyorsun, valilik onayın çıkıyor.

la noix

riske atmayın konsolosluklar en ufak şeylerden vizenizi iptal edebiliyorlar devlet memurusunuz gerçi çok sorun çıkacağını sanmıyorum ama bence dilekçenizi düzeltip tekrar yıllık izin yazısı almanızda fayda var.

dedim ben sana

@la noix, içimi rahatlattı sanki bu yorum. Ama kesin tatil olmayan bir tatil için onay çıkar mı valilikten sizce?

@dedim ben sana, ret yemek istemiyorum :(

dediysem dedim

valilik izni dilekçesiyle izin dilekçenin aynı olmasına gerek yok. konsolosluk ya da valilik zaten "hmm bu adamın 14 gün tatili varmış ama 16 gün yazmış" demiyor. sen şimdiden valilik için dilekçeyi yaz, vize çıktıktan sonra da iznini yazdırırsın

la noix

sorunu tam okumadım ama keywordlerden yola çıkarak şunu söyliyeyim: memur isen, resmi ve bayram tatillerinde çıksan dahi bağlı bakanlığına bildirip kağıdın kurumuna gelene dek çıkamazsın. çıkarsan ve olur da anlaşılırsa ceza alırsın.

bizim kurumda yeşil pasaportlu biri izin dilekçesini gitmesine bi hafta kala veriyo. bizim kurumda izinlerin bakanlığıa gidip gelmesi bi ayı buluyo genelde. bu kişi gidiyo geliyo, bakanlıktan olumsuz yazı gelmesin mi! müdür ve muavinleri azap dolu günler geçirilerdi, sonra nasıl çözdüler bilemiyorum.

daha hafta başı tekrar sordum personel işlerine bakan md. yrd.na, bayram tatilinde iki gün gidip gelicem, yine de izin yazıcam mı? diye. tabisi dedi.

manuel mandalina

sorunuzu iyice anlamadım. Yine de:
-izninizin yurtdışına gitmenizle çok ilgisi yok. Çok eskiden yurtdışına gitmek için de ayrıca izin alınırdı, şu anda öyle bir durum yok.

-Dolayısıyla diyelim ki hükümet bir nedenle 10 gün tatil ilan etti. siz arada 5 gün yurtdışına gider gelirsiniz, kimse de bir şey demez. (kural olarak memurun çağrıldığı anda işe gelebilir durumda olması gerekir, bu nedenle yurt içinde bile şehir dışına çıkarken bilgi vermekte fayda vardır o ayrı, ama bu da pek uygulanmaz emniyet veya sağlık çalışanı değilseniz...)

-Buna göre: bir memur olarak iş yerinde bulunmanız gerekip de bulunmadğınız tarih için izin almalısınız. ama bu seyahatinizle ilgili, vize de dahil hiç bir mercii ilgilendirmez.

Sorununuzu tamamen yanlış anlamadıysam durum bu şekildedir.

Ek:
@manuel'in cevabı nedeniyle: Tabii ki işyerinizden izninizi yurtdışına çıkmadan önce alacak olduğunuzu varsayıyorum. yoksa esas sorununuz bu muydu?

firez

firez yanlış biliyor, valilik izninin alınması şart.

la noix

Yurtiçinde izin gerekmiyor fakat yurtdışı için izin şart. Tek emin olduğum şey bu :)

dediysem dedim

@la noix'e ek; bizde ydışı izninde valilik de yetmiyor, dilekçe illa ki bi ankara seyahati yapıyor.

manuel mandalina

@La noix: dostum, anlamak için soruyorum: vizeyle Valiliğin ne ilgisi var veya memur Valilikte mi çalışıyor ?
not: soru anlaşılmadığı için hadi bir el atıp çözelim şu sorunu durumuna geldik.

firez

@firez
konsolosluk senin kurumundan izinli olduğun tarihi istiyor (amir imzalı).
bunun dışında bir de kurumdan o tarihlerde yurtdışında olmak için izin alıyorsun.
bu valilik iznini de konsolosluğa verdin mi bir taşla iki kuş vurmuş oluyorsun. istersen yıllık iznini başka tarihte kullan, fark etmez

edit: fark etmez derken konsolosluk bakmaz ona yani. başka tarihte yurtdışına çıkacaksan yeniden valilik izni almak lazım

la noix

@dediysem dedim:
"değiştirip 6-19 temmuz yapabilirim" demişsiniz. 6-7'si ramazan bayramı. isteseniz de o tarihlerde izin alamazsınız, zaten tatil. 8'inin tatil olacağına da şüphe yok ama izin alacağınız tarihte bu ilan edilmemişse izninizi 8'inden başlatırsınız. Daha sonra tatil yapılırsa personel şubeniz oradaki 1 günü ve ilave kaynayan ct-pazar günlerini toplam 3 gün olarak izin hakkınıza ilave eder.

firez

@dediysem dedim:
"Amir izni isterken yazdığım tarih haricinde bir tarih yazar mı vize başvurusunda kullanılacak dilekçeye? " demişsiniz.
Şu şekilde yazabilir, "filanca kişi, 4-7 temmuz tarihlerindeki resmi tatili mütekiben 8-24 (veya 11-24) temmuz tarihleri arasında izin kullanacaktır".

ek: denilenlere bakılırsa zaten bu göstermelik bir şey olacakmış, bir önemi yok tabii ki. önemli olan gerçek resmi izniniz, onda aman ha dikkat edin.

firez
1

mobil görünümden çık