2015 sonunda fossil marka saat aldım. Saat bir süre sonra durmaya başladı. Götürdüm pilini değiştirelim dediler, değişti. Saat durmaktan vazgeçmedi. Yine durdu. Bu sefer teknik servise yolladılar. Saati pazar günü aldım ve yine durduğunu gözlemledim bugün. Aradım hemen getirin bakalım dediler.
Şimdi aynı seyler olacakmış gibime geliyor. Servise gidecek gelecek ve yine duracakmış gibi bir his var.
Sizce tutumum Nasıl olmalı? Fossile mail mi atmalı? Ne yapayım?
Bir hevesle aldık kursağımda kaldı yemin ederim. Lanet olsun..

 

markanıza güvenip bir saat aldık,arkasında durmanız lazım. yenisini talep ediyorum de

neo

saat&saat genel müdürlüğü ile irtibat kur bence. sonra da twitter'dan filan yaz. twitter'dan şikayet etmek her zaman işime yaradı. hatta tüketicihaklari filan diye bir hesap olmalı onu da tagle filan. en son çare fossil'e ulaşırsın.

kam davulu

böyle de bir sey varmış;

Kasım 2014'te 4822 sayılı eski kanun değişti, ve ayıplı mal tanımını genişleten yeni 6052 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu yasalaştı..

Buna göre;

"Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın; a) Garanti süresi içinde tekrar arızalanması," ..... "tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir"

Ki aslında buna gerek bile yok. Madde 8'de ayıplı malın tanımı var:

"...muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir."

Madde 10'da ayıplı mal satışının süresinin 6 ay olduğu da açıkça belirtilmiş:

"(1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Bu karine, malın veya ayıbın niteliği ile bağdaşmıyor ise uygulanmaz."

Madde 11'de de ayıplı mal ile karşılaşan tüketicinin hakları belirlenmiş:

MADDE 11 – (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

Şimdi siz bir şekilde onarım hakkınızı kullanmışsınız. Madde 56'da ona da atıfta bulunuyor, eğer tekrar arızalanırsa Madde 11'deki seçim haklarınız geçerlidir diyor:

(3) Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.

hede hodo
1

mobil görünümden çık