Merhabalar, bu sene YGS sınavında eşit ağırlıkçılar için iyi denilebilecek bir sıralama yaptım. LYS'ye güzel çalışılsa çok iyi yerlere çekilebilirdi. (100 bin- ygs5)

Ama gel gör ki gram çalışmamıştım.Oldum olası çalışmayı sevmem, LYS'ye bir ay kaldı ve ben hala çalışmıyorum.

Büyük ihtimalle Ege üniversitesi İİBF'ye gideceğim (Tercihlere başka il yazmayı düşünmüyorum).Üniversite için akademik olarak hiç motivasyonum yok. Beni üniversiteden ziyade üniversite okurken yapacağım sosyal etkinlikler( karı-kız veya ortamlara akma gibi şeyleri kastetmiyorum, spor veya kurs bazında kendimi geliştirebileceğim şeylerden bahsediyorum) heyecanlandırıyor. Bir de bulunduğum şehirle İzmir'i kıyaslarsak, birçok imkan daha fazla.

Şimdi diyeceksiniz ki üniversite diploması hayatını belirliyor, iyi bir iş sağlıyor vs vs iyi güzel ama ben 10 yıl sonra ortada bir ülke görmüyorum. Kalsa bile bu gidişle ben çoktan şişme botla ege denizine açılmış olacağım.

Yani demem o ki üniversitede ilgimi çeken bölümler var ama ''Aç kalırsın aç'' tepkisi aldığınız bölümler. Muhtemelen ege işletme yazıp okuyacağım ama dediğim gibi planladığım o aktiviteler olmasa üniversiteyi boşuna okuyacak gibi hissediyorum.

Motivasyonum sıfır, 10 sene sonra Suriye'ye dönüşeceğimizi düşünüyorum.Arkadaşlarımla bunu konuştuğum zaman ''götüne zor geliyor işte bırak bunları'' diyorlar. E ama çalıştığımız LYS konuları hiç ilgimi çeken şeyler değil ki.İnsanın istemediği şeyi yapmaması kadar doğal bir şey yok bence? Ayrıca bu motivasyon eksikliğinde ülkenin gidişatının çok büyük payı var.Gelecekten çok umutsuzum.

Bana ne tavsiye edersiniz? Ne yapayım ben? Sorun bende mi yoksa arkadaşlarım haklı mı? Üniversitenin 2. yılında falan Avrupa'da başka üniversitelere mi başvursam? Bu ülkeden gitmeyi kafaya koydum ama mesele nasıl gideceğim..

 

"götüne zor geliyor işte bırak bunları" diyen arkadaşların haklı.

10 sene sonra suriye'ye dönüşmek falan çok hayalperest şeyler ama,
dönüşsek bile avrupa'ya mülteci botuyla geçmek yerine normal uçakla gidebilecek durumda olmak istemez misin? yurt dışına gitmek istiyorsun bir şekilde. iyi eğitim almadan gidersen dönercilik dışında ne yaptıracaklar sana? (dönercilik iyi ihtimal)

çalışmadan bu kadar puan yaptıysan potansiyelin var demektir.
otur bir sene daha çalış. şimdiden başla hatta, siktir et lys yi falan.

lucky strike

Türkiye'nin Suriye'ye dönüşmesinin olasılığı yok. Türkiye gerek tarih olsun gerek bugünkü durum olsun Suriye ve birçok Ortadoğu ülkesinden katbekat ileride. Öncelikle sınava çalışırken bu tip konular aklına gelmemeli. Çünkü bu sadece karamsarlık başlığı altında incelenebilir ki bu her öğrencide olan bir durum. Senin hedefin istediğin mesleğe karar vermek ve onun için çalışmak. Bu meslek alan dışı da olabilir. Üniversiteyi sosyallik olarak görüyorsan İzmir'de bile büyük hayal kırıklığı yaşarsın. Düşüncelerine çeki düzen ver. Yoksa gelecekte işsizlikle boğuşursun. Paran yoksa kız da vermezler. Adam gibi de eğlenemezsin. Aklını başına al.

dissendium

Anlamadım, savaş olucak suriyeye dönücez falan diye korkuyosan daha sıkı çalışman gerekmiyor mu? Ben senin kuruntularına sahip olsam eşşek gibi çalışırdım ki iyi bir üniversiteden iyi bir dereceyle mezun olup, sonra yurtdışında iş bulabileyim. Bence sen tembelliğine bahane arıyorsun. Kendine itiraf et, ülkenin geleceği hakkında obsesyon yapıp sınava çalışmamak açık açık "matematik yapamıyom ya :s" demekten daha havalı dimi? :)

ambrosia

İyi de ben ''ülke bu halde olmasa on numara çalışırım'' demiyorum ki? Ben ders çalışmayı zaten sevmiyorum.Oldum olası da sevmedim. Okulun bana kattığı bilgi ilgi alanlarımın çok dışında.

Ayrıca biz (98 jenerasyonu için konuşuyorum) ilkokuldan beri deneme sınavına giriyoruz. Hatırlıyorum ilkokul 4-5'te bile TUDEM'in deneme sınavlarına girerdik.

6-7-8. sınıf dersane ve SBS ile geçti. İyi bir lise kazanın tamamdır dediler.

Kazandık, üniversite kazanın tamamdır dediler.Nereye kadar? Bıktım artık. Kendime zaman ayırmak, ders çalışmak yerine kendi sevdiğim şeyleri yapmak istiyorum. Haftasonu edebiyat dönemi ezberlemek yerine kampa gitmek, ablamla sahilde oturmak istiyorum.

Ayrıca bu sene YGS sorularının sızdırılması, 10 soruyu geçik hatalı ama iptal edilmeyen sorular da cabası. Neyin çalışması neyin sınavındayız biz?

Suriye olmayız merak etme diyenlere de, ülkenin güneydoğusu zaten suriye oldu. Bazı illerin hava durumunda katyuşa roketleri var. Büyük şehirlerde de yer yer canlı bomba.

Ayrıca sevmediğim işler konusunda tembel olduğumu da kabul ediyorum.

utkumon

Kimse üniversite okumak zorunda değil. O konuda haklısın, kimse istemediği şeyi yapmak zorunda değil. Gelgelelim bana senin gerçekten bir ilgi alanın varmış gibi gelmedi. Hani kurs falan derken yuvarlak konuşuyorsun. Desen ki başlarım üniversiteye ben ressam olacağım tamam derim ama öyle bir şey de yok. Sakıncalı bir durum, ne istediğini bul. Para yoksa Avrupa'da düzgün bir okula gidemezsin zaten.

i was made for you

İstediğin şeyleri derslerinle birlikte yürütebilirsin. Hafta sonu sahile gitmek istiyorum diyorsun, tamam gittin sahile, en fazla kaç saat oturabilirsin sahilde? Ben söyleyeyim, en fazla 5 saat oturursun, sonra sıkılırsın. Sonra evine döner, ders çalışırsın. Kimse sana 10 saat ders çalış demiyor ki. İşleri dengede tutmayı öğrenmen lazım. Bence biraz tatil yap, ne istediğine karar ver ve önümüzdeki sene bir daha gir sınava.

dissendium

Paranız varsa bence yaşantında bir sorun yok, akademik olarak doğru bir bölümde güzel dersler alarak güzel günler geçirebilirsin, belki bölüm dışında kendini geliştirmek çekici gelse de pek sevmediğin bölümle, dışardan kendini geliştirmek bir arada hiç kolay olmaz.
Bu sebeple bölümünü iyi seç, sevemeyeceğin bir bölüme kesinlikle gitme bence.

Çalışmayı hiç sevmesen de, lys'de temel konuları öğrenmelisin ve yapabilmelisin, ben de sevmiyordum, ygs'ye az biraz çalışmıştım fakat sınavda kısmen heyecan yapmam ve zamanı doğru kullanamamam sebebiyle istediğimden daha düşük bir sıralama elde edebilmiştim, istediğim bölüme istediğim üniversitelerden en düşüğünü tutturmak benim başarı kriterimdi, buna göre lys'ye hazırlandım diyebilirim, matematikte geometride, edebiyat ve coğrafyada yapmam gerekeni bulmaya çalıştım, olabildiğince az yanlışı hedefledim, deneme sınavlarını ona göre çözdüm, yani sınavlarda daha dikkatliydim ve doğru yapabileceğim konulara tekrar çalışıyordum, sonucunda evet gerçekten istediğim en düşük puanlı üniversiteye girecek sıralamayı elde ettim.
Ben böyle hazırlandım sana da tavsiyem bu.

atom karincanin torunu

ailenin para durum nasil? ona gore burada durmam mecburi ya da hata olabilir.

ulkenin gelecegi konusunda ongorun yasina gore cok iyi, burasi dahil cogunlugun onu gormesi mumkun degil.

simdi yapamazsan bile vazgecme buradan cok daha iyi onlarca ulke var.

hicbiri seni oldurmeye de tesebbus etmez, unutma bunu.

christopher nolan
1

mobil görünümden çık