merhaba arkadaşlar bir arkadaşımın bilgisayarı açılmıyor hiç bir sekilde ses vs de alamıyorum fan sesinden başka bir olay yok ekran falan gelmiyor sorun nerdedir acaba?




 

power kablosunu sök. biraz bekle, sonra gene tak. bir daha dene.

manfool

çok kez denedim açtım kapadım vs ama sorun ondan değil sanırsam olmadı çünkü normal hata sesi de vermiyor pc.

Attention

power supply ölmüş olabilir.

sanal uyku

power supply değiştirdik, şimdi ama yine aynı sorun ana kart uçmuş olabilirmi öyleyse bunu nasıl anlayabilirim yada herhangi başka bir parçadanmıdır.

Attention

power kablosunu söktükten sonra (veya fişini prizden de çekebilirsiniz fark etmez, maksat kasanın elektriğini keselim) açma kapama tuşuna birkaç kere basıp bırakın. sonra fişini takıp açın. düzelmesi muhtemeldir. anlam veremiyorum ama benim bilgisayar da arada öyle yapıyor, bu şekilde çalıştırıyorum.

kibritsuyu

@kibritsuyu

söylediklerini harfiyen yaptım şuan bu meretle uğraşıyorum ama yine aynı sorun ekran gelmiyor ekran kartını denedım başka taktım ama yine aynı sorun (çıldıricem)

Attention

Ram'leri çıkarıp tekrar tak, aynı sorun devam ediyorsa ram yanmıştır kanımca.

falconetti

ram sorunu olsa 2 3 kere dıt sesi gelirdi. ram den olduğunu sanmıyorum ama ekran da yada ekran kartında problem olabilir. sonuçta bilgisayar açılıyor fan çalışıyor belki sadece sorun ekrandadır.

tearsinheaven

klavyedeki f sıralamasında olan ekran tuşuna yanlışlıkla basılmış ortalık kararmış olabilir.. aynı sorunla ben 3 gün duvarlara vurmuştum kendimi.. sizde windows başlatılıyor sesi var mı? varsa hani ekrandadır deyü ona doğru yönlensek?

anlam

düğmeye basmanızdan itibaren hiçbir şey mi görmüyorsunuz yoksa windowsun yüklenirken görünen ekranını mı göremiyorsunuz? birçok sebebi olabilir. ben olsam bu durumda ne yapardım onu söyleyim. düğmeye basıştan itibaren ekranda bir şey olmadığını varsayıyorum.
mümkünse başka bir monitör bağlardım. yoksa klavye takılıyken caps lock veya num lock klavyede ışıklı olarak yanıt veren tuşlara basmayı denerdim. böylece bilgisayar benim komutlarımı algılayabiliyor mu öğrenirdim. sonuç ne olursa olsun bios pilini ve güç kablosunu söküp 5-10 dakika bekler, takar ve yeniden açardım. ramlerin slotlarını değiştirip tek tek takıp denerdim. monitör dışında kasaya bağlı olan tüm kabloları söküp açardım. elimde varsa cd'den başlayabileceğim bir işletim sistemi ile açmayı veya aynı şekilde usb bellekle açmayı denerdim (tabi bunları yapabilmek için boot order'ın ona göre ayarlı olması lazım).
tüm bunlarda başarısız olsam kendi parçalarımı alıp başka bir bilgisayarda çalıştırmayı düşünürdüm, özellikle monitörü. denemelerden gelen sonuca göre bilgisayara bir teşhis koyardım :)

turcino
1

mobil görünümden çık