
Her hafta, yaptigin hareketlerin sayisini vs. not et ve surekli o sayilari gecmeye/ artirmaya calis. kisacasi kendi performansina odaklanip kendinle yarisirsan, her ilerlemende acayip gaza gelir ve mutlu olursun.


Ben 1.5 yildir duzenli yapiyorum bu isi ve gunumden 1.5 saat ayiriyorum her gun.Cok acayip bayiyor beni ilk basladigim gunden beri.1.5 saat agirlik kaldir indir ne alaka yani ne bu simdi? Sonuclari icin katlaniyorum sirf yoksa tas tasi amelelik yap ayni sey benim kafada bu fitness olayi.


stüdyo (grup) dersleri yok mu?
ben de sadece onlara giriyorum.
bosu, zumba, tae-bo, pilates, bootcamp, step, hiit, bokwa, oryantal vs..
tüm hafta bunların hepsine girince, salonun ağırlık ve makine kısmına hiç ihtiyaç kalmıyor zaten (bence)... üstelik daha eğlenceli.. (haftaiçi her gün iki derse giriyorum)
salonun alet kısmını neredeyse bir yıldır hiç kullanmıyorum, kullandığım zamanlarda da sıra beklemekten çok sıkılıyor, sinir, stres sahibi oluyordum.


Vücut ağırlığınla dışarıda çalış. Calisthenics


Eğer uzun süredir spor yapıyorsanız ara vermeden bi sıkılma olduğu doğru 1-2 hafta ara verin tekrar spor yapmayı özleyeceksiniz muhtemelen.
Onun dışında spora motive olmak için olmak istediğiniz vucut tipindeki insanların fotoğraflarına bakabilirsiniz o da baya bi motive ediyor.
Spor yaparken müzik dinlemiyorsanız güzel bir playlist hazırlayıp müzik eşliğinde spor yapabilirsiniz.
Ya da yaptığınız hareketlere alternatif hareketler bulup antrenman programınızı değiştirebilirsiniz.


Ben de çok sıkılarak yapiyordum biriyle beraber çalış ya da kendine meydan oku şu kadar sürede bitirecem diye


ben her ne kadar istediğim gibi sonuç alamıyor gibi hissetsem de 6 aydır motivasyonumu kaybetmedim hiç. onun etkisiyle gidiyorum spora. yani evde oturup hiçbir şey yapmamanın, gerçekten hiçbir güzel şeye neden olamayacağını bildiğim için gidiyorum. yazın plajda güzel vücutlu insanların arasında utanmak istemiyorum. bu motivasyonu canlı tutup, bir de spor yaparken güzel müzikler dinliyorum, pek sıkıcı olmuyor. bazı günler canım hiç istemiyor, o günlerde de kendimi zorlamıyorum, her zaman modu yüksek olmuyor insanın.


Yüzmeye donebilirsin, bir sorun yok. Ya da dag, bayir, cadde kenari ucarak gecmeceli koşu :)


Koşu bandı ve bisiklet bana da çok sıkıcı geliyor. Aletlerin üstünde tıkır tıkır yürüyüp koşturuyorken kendimi laboratuvar faresi ya da hamster gibi hissediyorum. O yüzden bir playlist hazırladım, müziği kökleyince o kısım iki üç dakikaymış gibi geliyor bana. Müziği diğer aletlerde de köklüyorum. Fitness salonunun kendi müziğini her zaman sevmeyebiliyorum, tamamen sevdiğim ve spora uygun şarkılardan bir liste hazırladım. Şarkıyla ilgilenirken, tempoda yüksek olduğu için hareketlerin de temposu düşmüyor.
Zumba, oryantal gibi sınıf kursları daha zevkli oluyor, göbek ata ata kardiyo yaptırıyorlar, bayağı yerletiyor. 40 yılda bir cross fit sınıfına giriyorum; popomdan soluduğum için sıkılmak aklıma gelmiyor.


Eliptikte kindle okuyorum sıkıcı olmuyor.


Neyi seviyorsan onu yap. Önemli olan devamlılık.
