İnternet üzerinden okuyacağım. Hikaye olur deneme olur makale olur hatta bak şunu muhakkak oku dediğiniz tüm şeylerin linkleri de olur.

Tişikkirler...

Edit : Dil bilmiyorum olursa Türkçe olsun.

 

www.reddit.com

inheritance

debede görüp mevlananın şemse yazdığı mektupları okudum. sana da tavsiye ederim.

www.infethiye.net

fanila

Okumalık değil de dinlemelik isterseniz www.galipdursun.com

whoosie

www.youtube.com

bence bu belgeselleri izle.

hepsini bitirince 20 kitap okumuş kadar olursun türkiye hakkında.

edit: sözlüğe birisi yazmış

trt'nin güzel yıllarından kalma aydınlatıcı bir çalışma. batılılaşma, milliyetçilik, liberalizm, sosyalizm, islamcılık, anadoluculuk ve kemalizm ana başlıkları altında türk düşünce dünyasını şekillendiren büyük akımların, karşıt ideolojilerin onlarca aydın, yazar, gazeteci vd. uzman kişiler tarafından anlatıldığı belgesel serisi. trt'nin güzel yıllarından kalma aydınlatıcı bir çalışma. aramaya inandım ama buralarda bulamadım, bu köşede durmayı hak ediyor. tamamı nette kolaylıkla bulunabilir.

piston aşağı indi

madem dil bilmiyosunuz bugunu biraz da ingilizce ogrenmeye ayirin, duolingonun internet sitesinden baslarsiniz. sonra cep telefonunuza da indirirsiniz, baslangici yaomis olursunuz. mesela ben simdi baktim size link gondermek icin fakat bilim dili ingilizce oldugu icin butun kaydadeger makaleler ingilizce, turkce olarak metin altiok siirlerini kaydetmisim mesela.
www.siir.gen.tr
bir de belgesel seyretmek isterseniz bu senenin en basarili filmlerinden biri olan the big short'taki olayin perde arkasini analtan belgeseller var, gercekten cok heyecanli onlardan birine bakabilirsiniz. misal;
www.imdb.com
biraz ortadogu nasil mahvoldu konusuna deginmek isterseniz, wikipediada gecmis cia operasyonlarinin listesi var,
en.wikipedia.org:Central_Intelligence_Agency_operations
ne yazik ki bunlarin cogunun turkce cevirisi yok, fakat operasyon isimlerinden ilerleyerek bugunlere nasil geldik bulabilirsiniz.
ozellikle sunu daha dikkatli arastirirssaniz, daha kisa surede cevaplar bulabilirsiniz.
en.wikipedia.org
bizim buralarda amerika'nin yesil kusak olusturmasi diye gecer bu poerasyon ozet oalrak, turkce kaynaklarda boyle de aratabilirsiniz.
iyi beyin patlatmalar!

mavicorap

epigraf var, oradan okursun

epigraf.fisek.com.tr

thewizardofearthsea
1

mobil görünümden çık