Arkadaşlar bu gözlüklerdeki polarize olayı nedir ne işe yarar bi kere alıp 6-7 sene kullanıyorum almışken polarizeye ekstra (ray-ban larda 150-200 tl fark ediyor) para vermek mantıklımı. Şu an rb 3211 model tipi kullanıyorum yekpare camlılardan ufak bi yüzüm var Wayfarer leather ya da Clubmaster wood arasında kaldım ama yeni önerilere açığım. Wayfarer deri kaplama olduğundan acaba rahasızlık verirmi yazın terletirmi deri güneş gözlüğü ne kadar mantıklı olur (değişik tasarımlar hoşuma gidiyor o yüzden deri olması alışılagelmişin dışında olduğundan ilgimi çekti). Clubmaster wood da ki ahşap detaylarıda yine marjinallik çabalarımdan, fakat altın olması etrafının biraz hergün kullanıma ağırmı gelir bilemedim. (Fiyat olarakta deri kahverengi polarize wayfarer 677, ahşap clubmaster oda polarize 860 fiyat aldım)




 

Polarize al. Yansımaları fln minimize ediyor.

nucleon

Araba kullanırken daha rahat.
Deri alma ya güneşte falan vıcık vıcık olur gevşer zarar görür.
Altını bilemedim bazılarında çok sırıtırken bazılarında iyi duruyor

jazzabel

Kesinlikle polarize alin.

givemesomesubstance

Gemi uçak uzay mekiği falan kullanmıyorsan polarize gereksiz.

angelus

Sen motorcu adamsın polarize daha iyidir :)

Bu arada @angelus gemi kullanırken polarize kullanamıyoruz, çünkü radar ve ecdis(elektronik harita) sistemlerinin monitorleri tuplu monitor gibi o yuzden takınca görüntüyü göremiyorsun :) tahminim uçaklarda da aynıdır.

Northern Mariner

Ayni sekilde cep telefonunu da cok net goremiyorsunuz, yalnizca belli acilardan gorunur kilabilirsiniz. Ha polarize var polarize var.. Camin diger ozellikleri de muhim.

givemesomesubstance

Goz doktoru diyor: polarize

la noix

Ben polarize gözlükle daha rahat ediyorum, diğerleri işlevini tam yapmıyor gibi geliyor. Polarize ne güzel yansımaları parlamaları neredeyse yok ediyor. Gökyüzü daha net oluyor vs. (fotoğrafçılıkta da polarize filtreleri seven adamım:)

fakat telefon falan konusunda, evet şimdi baktım polarize olan daha çok karartıyor.

rodriguez2
1

mobil görünümden çık