bizim ülkemizde neden iki aynı cinsten insan birbirini çok sevse-özellikle erkekler arasında- hemen "olum bu normal değil.", "olm sonuçta sen kız değilsin/ben kız değilim." gibi cümleler sarf ediliyor?
neden bir erkek hemcinsini çok sevemesin ki? bu dostluğun getirdiği normal bir şey değil midir? neden "seni seviyorum ali/ahmet/hüseyin" gibi masum bir cümleden tehlike sezinliyorlar?



 

Çünkü odunuz.

Bizim ülkemizde normalde olması gereken şey, romantiklik sayıldığı için durum bu.

bir erkek diğer erkeğe güzel bir söz söyleyecekse adamın dibisin diyor örneğin.

pomknos

bu sözle ibnelik arasında çok ince bi çizgi var çünkü. seni severim dese sorun yok seni seviyorum lan ali dese sorun yok seni seviyorum kardeşim dese sorun yok seni seviyorum dostum dese sorun yok ama seni seviyorum denmez ya. ben çok sevdiğim dostlarıma seni seviyorum değilde "adamsın lan x" falan derim mesela.

not: kızlar söylüyor çünkü söyleyenlerin yarısı lezbiyen.

freetakilir

kız olsam sana verirdim falan diyoruz en fazla. adamın dibisin diyoruz. kralsın paşasın diyoruz. illa seni seviyorum mu demek lazım

çok sevmenin cinsiyeti yok 12 yaşımdan 27 yaşıma geldim aynı adamla dostluk ediyoruz, onca yerleri gezdik, parasız kaldık, kavga ettik küstük derken birbirimize seni seviyorum demeye lüzum mu var adam kardeşimden öte kardeşim olmuş.

bana da mi lolo

Çok sevmek sözle ifade edilmek zorunda değil. Sevgi davranışsal bir olaydır. Sizi sevmediğini bildiğiniz biri size sabahtan akşama kadar sizi seviyorum da dese bunun doğru olmadığını bilirsiniz. O yüzden sevgi gibi bir kavramı sözle basitleştirmenin manası ve gereği yoktur. Bazen bir bakış, bir dokunuş, bir hareket tüm sevgiyi ortaya koyar. Çok sevme olayı bence çok dillendirilmemeli.

dissendium

(bkz: bromance)
(bkz: man love)

En iyi örneği için scrubs dizisini tavsiye ederim :)

komsu komsunun nickine muhtactir

@dissendium:
Peki aynı şeyi bir sevgiliniz de düşünse aynı düşüncede mi olurdunuz? Ya da sevgiliniz "Beni sevdiğini hiç söylemiyorsun :(" dediğinde hala cevabı mı verirdiniz?

m e b

@meb, gerçek aşklarda seni seviyorum lafı genellikle az ve yerinde söylenir. bir söz ne kadar çok ağza alınırsa o kadar değersizleşir çünkü. sevgilim bana beni sevdiğini söyle diyorsa ben ona sevgimi yeterince gösterememişim diye düşünürüm. söz konusu sevgili olunca çok abartmadan demek gerek tabi.

dissendium

Cikar yoksa sevgi de olmaz anlayisi var.

Traveller

Pomknos + 1

"Erkekler ağlamaz", "Erkek güçlü olur"larla büyümüş toplumuz biz. Hala da ultra maçı yetişen, büyürken hayatında sevgi sözcükleri olmadan büyüyen çok sayıda erkek var. O adamların bir kısmı sevgilisine bile kendini vere vere "Seni seviyorum" diyemezken, arkadaşlarına mı seviyorum diyecekler. Bir de homofobiklikte de iddiasız değiliz. En basitinden arkadaşı gay olduğunu açıkladığında selamını sabahını kesen insan da çok. Ya da en basitinden normalden biraz daha heyecanlı olan bir kişiye "Değişik" deyip dışlamak normun parçası gibi.

Yargılamak amacı ile söylemiyorum da, ne ekersek onu biçiyoruz, maya böyle. Sadece bu kültürle bu jest bir arada olamıyor. Bu böyleyse böyle. Şahsen duygularını rahat aktarabilen bir toplumda olmak isterdim ama herkesin tercihi de farklı olabilir.

Kadın olarak iki-üç çok yakın arkadaşıma diyorum ben, bana da deniyor. Hatta bir arkadaşım her telefonu kapadığında öyle söyler. Ben de "Canaaaam, ben de seviyorum çok" derim. Bu ülkede kadın olmanın rahatlıklarından biri bu. "Seni seviyorum" derken kimsenin gözünün içine bakarak söylemiyorsun tabii ki, sesin titremiyor. Annemize, babamıza söylediğimiz "Seni seviyorum" ile hemen hemen aynı oluyor.

Lafların söylenince değersizleştiğine inanmıyorum. Tabii, 10 saniyede bir "Seni seviyorum" derse belki değersizleşir. Sevgilim bana hiç söylemese ya da çok az söylese sevdiğini ama sadece hareketleri ile belli etse; "Beni sevmiyor" diye düşünmem ama "Duygularını dile getiremiyor, bundan çekiniyor" derim.

aychovsky
1

mobil görünümden çık