Şu an seçenekler arasında kayboldum ve mantıklı düşünemiyorum, aklım karman çorman oldu ki bu konularda iyiyim aslında, herkesin planını programını yapar, yollarım, herkes de memnun kalır, şimdi kafam karıştı.

Konu şu, Berlin'de üç günüm var ve müze olarak görmek istediğim üç müzeyi öne çıkardım: Jewish Museum, DDR Museum ve Pergammon Museum!

Bir de kalmak istediğim otel var. (İnsanlar bana "orada kalma, uzak" diyor, oysa s-bahn ile 20 dakika merkez ve bana sıcak gelen bir şey var bu otelde nedense...)

Otel de bu: www.booking.com

Neyse asıl sorum şu, Berlin'de üç seçenek arasında kararsızım:

1 - Museum Island müzelerini de içeren Welcome Berlin Card'ı almak (üç gün sınırsız ulaşım ve bahsedilen müzelere giriş, ayrıca DDR'de %25 indirim 42 Euro)
2 - Berlin Museum Pass ve üç gün ulaşım biletini ayrı ayrı almak
3 - Museum Pass olayına hiç girmeden, yalnızca ulaşım bileti almak

Sizce hangisi?

Bir de son soru, benim halen geçerli bir öğrenci kartım var, ama 28 yaşındayım. Bu kartla müzelere indirimli girebilmem mümkün mü? Berlin'deki genel uygulama nedir?

Çok teşekkürler şimdiden!

 

Pergamon museum'da pergamon altar tadilatta, aklinizda olsun. Diger eserleri tabi ki gorebilirsin ama sirf altar icin gidecekseniz gitmeyin.
8€ mu ne.

Bence ucretlere bakin once, ona gore karar verin. Teker teker toplayin ucretleri, bu saydiginiz 3 alternatifinkileri yani. Ona gore karar verin.
Muzeler ve ogrenci karti icin de muzelerin sitesine bakmalisiniz. Ona karar verin.

Bir de hostelin yeri kotu degil bence. Illa sbahn degil, berlinin cok gelismis otobus agi da var. mutlaka kontrol edin :) otobusle vb ya da metro aktarmalariyla hep ayni yere ugramadan bi yerlere gidebilirisniz.

kuehles blondes

1. secenek ulasim icin odeyecegin parayi dusununce gayet mantikli geliyor. 1 diyorum.

ogrenci karti isini bilemem.

letheavendangered

O otelden merkeze metroyla en az 40 dakika surer bu arada.

soso

Jewish museum akşam en geç kapanan müzedir.Tam emin değilim ama 20:30 civarı veya daha geç kapanıyordu.O yüzden jewish Museum'a geç gidebilirsin.jewish museum'da bir olay olmaması yorumuna katılmıyorum.yahudilikle ilgili en derli toplu bilgileri alabileceğin müzedir.Daha önce yazmıştım ben Jewish Museumda 4-5 saat civarı kalmıştım.

turkuaz

Arkadaşım da aynı şeyi söyledi, Jewish Museum'da tüm günü bile harcayabilirsin diye... Bu arada s-bahn sistemi üzerinden 20 dakikayı buldum ben istasyonları yazarak, Almanlar böyle bir yanlış yapar mı :)) işin şakası bir yana, sisteme güvenmiştim, merkezden kastım Alexandraplatz, sonrasını yürüyerek hallederim ki sevdiğim şey bu aslında. Pergamon altar'ın tadilatta olduğunu gördüm maalesef, çok üzüldüm, ama hala görmek istediğim şeyler var. 12 euro olmuş müze girişi bu arada. Herkese çok teşekkürler yorumları için.

bi mekan

alexanderplatz'a 20 dakika sürebileceğine ihtimal vermiyorum. hadi 40 değil, 30-35 dakika olsun :) ama bunu olumsuzluk olarak da söylemedim aslında, sadece bilgi olsun diye eklemiştim. yoksa berlin dediğin sadece merkezden oluşmuyor sonuçta. hatta alexanderplatz, berlin'in en kötü yerlerinden biri bence. iyi seçim bence turistik bir yerde kalmamak.

soso

Berlinin en güzel müzelerinden biri www.sdtb.de gezmesi 1 gününü alir özellikle tren ucak ve tekneler. müzede bu araclarin gercekleri var, özellikle nazi zamaninda kalanlar; kopya ya da model felan degil. Bunlarin disinda eski bilgisayarlardan, fotograf makinalarina cok güzel bölümleri mevcut.

Bir diger harika müze www.naturkundemuseum.berlin bunu da gezmek en az yarim gününü alir. Doga meraklisi isen en güzel müze bu.

Pergammon Museum ve Jewish Museum ile beraber mutlaka gezilmesi gereken müzeler bence Naturkunde ve Deutsches Technikmuseum. DDR ise Pergammon müzesine giderken ugranir.

DDR kücük bir müze ve tamamen ticari bir müze oldugunu düsünüyorum, gercek anlamda bilgilendirici degil, cok turistik.

Otelin yeri de uzak degil, sabah cikip aksam dönecegin düsünülürse yaklasik yarim saatlik yok uzun sayilmaz.

emrahday

Bu arade Berlin'i bisikletle gezmiştim ben.
Alttaki adrese bir bak derim.Günlük bisiklet kiralama 9 euroydu sanırım

www.nextbike.de

turkuaz

DDR Museum'un ticari bir müze olduğuna dair bir izlenim bende de var aslında, ama yine de bir uğrayıp, kendim görmek istediğimden programa aldım o müzeyi.

Teknik Müzesi'ne gitmeye çalışacağım. Doğal Tarih müzeleri bugüne kadar çok gezdim, Berlin'de uğramayı düşünmedim o sebeple. (Hepsini tek kalıba sokmaya çalışmıyorum öyle gözükse de bu cümleyle aslında...)

Bisiklet kesinlikle bir seçenek, son gün özellikle biraz bisiklet turu yapmayı gidişata göre çok istiyorum. Çok teşekkürler.

bi mekan
1

mobil görünümden çık