- açayım, safari 6.0 veya 7.1'de sitemi dolaşayıp inspect element yapayım edeyim sitedeki sıkıntıları tespit edip düzelteyim. (screenshot değil, direkt o version safari üzerinden kullanmak istiyorum)
- açayım ie 11 9 10 8 ne varsa siteyi baştan sona gezip sıkıntıları göreyim.
aha bana bu tool lazım. ama tekrar ediyorum: screenshot programı değil, direkt emulator gibi çalışan bir program lazım.
şu anda kullandığın, rahat ettiğin browser neyse, bu tip addonlar mevcut zaten. onları bir arat istersen.
chrome için ie emulator addonunu kullanmıştım, gayet de tutarlı.
su anda isimin bir parcasi cross browser check. en gercek cözüm ise "virtual machine" kurmak. Dezavantaji harddiskte her isletim sistemi icin ayri yer harcar. Avantaji ise gercek isletim sistemi ve browser oldugu icin ne simulator dür ne de emulatör. bu nedenle o sisteme sahip biri sayfana nasil erisiyorsa aynisina erisir, debug yapmak icin browserlarin "developer tool" larina erisebilir, ayrica o isletim sistemi icinde gelistirme ortamini bile ayarlayabilirsin.
Önce buradan virtual box indirip kurman gerekli
www.virtualbox.org
Sonra isletim sistemlerinin image dosyalarini bulman gerekli. buradan mac icin olanini indirebilirsin.
hintdesk.com
burada linux surumleri
www.osboxes.org
burada da microsoft
developer.microsoft.com
burada bir video anlatimi nasil kurulur diye
www.youtube.com
bu da tükce video anlatimi
www.youtube.com
Ek avantaj: bu isletim sistemleri bilgisayarinda tamamen ayri bir bilgisayar gibi calistigi icin bunlari virüslü olabilecegini düsündügün dosyalari acmak, isletim sistemi önemli dosyalarini karistirmak icin de kullanabilirsin. cökerse yeniden kurarsin, senin gercek isletim sistemine hicbir sey olmaz. ya da isletim sistemi icine kuracagin ddos araclari, örnegin linux isletim sisteminde bircogunu bulabilirsin, kendi sitene saldiri düzenleyip test edebilir, önlemlerini alabilirsin.
@emrahday,
çok teşekkürler. ben de ie 11 için bir virtual kurulumu yapmıştım ama 128gb lık macbook pro kullandığım için bu şekilde halletmeyeyim diyordum ama dediğin gibi işin en doğru yanı bu sanırım. en iyisi crossbrowser test için basit bir makina alayım ben virtual boxları doldurayım içine
www.browserstack.com
büyük ihtimalle biliyorsundur ama bu adamların çözümü gerçekten mükemmel, bir süre kullanmıştım geçen yıl. şimdi yine lazım oldu, bugün alacağım bir aylık. tam da farklı çözümleri karşılaştırırken bu duyuruyu gördüm, yazayım dedim.
@hayirsiz,
ya benim denemelerimde mi öyle oldu bilmiyorum da (trialdayken), çok fazla kasıyordu bunlarınkiler. biraz ince bir şeyleri yakalamak istediğimde hep sıkıntı yaşadım, ama belki bana öyle olmuştur bilemeidm şimdi.
dediğin gibi, baya süper çözüm aslında.
eğer localde değil de direk elle url yazıp denediysen o zaman yavaş oluyor (sanki ekran kartı sürücüsü kurulmamış bir bilgisayarda işlem yapmak gibi, hatta sankisi fazla), haklısın. bir de çok geçiş yaptıysan (farklı işletim sistemi ve tarayıcıları denerken) yenisinin açılması biraz bekletiyor, o yüzden paralel test yapmak lazım hız için.
lanet gibi bütün alternatiflerin fiyatı aynı neredeyse, mecbur bayılacağım 50-100 dolar neyse.
mashable.com
şöyle bişey var ama benim hiç bi bilgim yok sadece googlelayıp buldum siz büyük ihtimalle bakmışsınızdır bunlara ama yine de belki gözünüzden kaçan vardır.