Merhaba, haftada 2,5 gün stajyer olarak çalışmaya başlayacağım yer bana sigorta yapacak. Yeşil pasaportum iptal olur mu? Teşekkürler.




 

oluyor. kesin bilgi.

bunun üzerine zaten iade etmek zorundasınız. sigorta bitişinde tekrar çıkartabiliyorsunuz.

kurnaz

@kurnaz internette belirli bir güne kadar olmuyor diye okudum. aynı zamanda üniversite öğrencisiyim. iptal oluyor mu kesin ya? :(

rivulet

kesin oluyor. üniversite öğrencisi olman yeterli değil. sigorta ödendiği anda iade etmek zorunluluğu var.

bu yüzden stajını sona bırakan arkadaşım oldu.

kurnaz

peki kamuda çalışan birisi yeişili aldıktan sonra istifa edip başka bir yerde çalışırsa. özel olarak. özel şirkette. -kamuya dönme hakkı saklı-

difdiringi

ben 1 ay staj yaptım sonrasında kullandım bir şey olmadı.

keza okulda çalışan bir arkadaşım vardı 6 ay kadar çalıştı sonrasında pasaportunu 2 yıl daha kullandı iptal vs ettirmedik hiçbirimiz.

burchak

@burchak staj esnasinda kullandin mi ve zorunlu staj miydi?

rivulet

hayır staj zamanı kullanmadım. zorunlu değildi ama yine devlet ödemişti sigortamı yaz dönemi stajıydı. :) ya ben 6 ay da sigortalı çalıştım işi bıraktıktan sonra hemen kullandım hala kullanıyorum hatta :) başka ülkelere de girip çıktım bi sorun olmuyor.

burchak

part time çalıştım ve iptal olmadı benim :) bilemedim.

burchak

@fikrasna gulunen madam acayip içim rahatladı, çok teşekkürler. stajlar zorunlu değildi dimi?

rivulet

buraya sorayım, iptal olup olmadığını öğrenmenin kolay bir yolu var mı? ben part time baya çalıştım pasaportu çıkarttıktan sonra, yurtdışı planım da var sürpriz yaşamayayım.

naberabi

@hey sen ordaki ama sigortamı eğitim kurumu yapmadı, çalışacağım yer yaptı.

rivulet
1

mobil görünümden çık