Böyle bir çok başlık bulunduğunu biliyorum, çünkü okudum. Benim başlıklarımda da ayrı ayrı yer aldığı gibi bazı konularda kafa karışıklıklarım var.

Seçeneklerim(henüz) şunlar:

1-Almanya yüksek lisans.
Kuzen orda, onun bana oralarda iş bulma olasılığı var.. Arada destek de atar. Ayrıca başvuracağım okullar ücretsiz ya da ucuz olduğu için bu da cazip.

2-Amerika.
Burada tavsiyelerinize ihtiyacım var. Dil okulu ya da sertifika programı ile gidip kalma olasılığı ya da yöntemi nedir? Başlangıçta epey para mı harcamak gerekiyor? Orta halli bütçelere uydurulamaz mı?

3-İngiltere.
Aslında tek gitmek istediğim yer. Özellikle Londra. Ama Manchester falan da olur. Çok pahalı diye korktuğumdan pek araştıramıyorum bile. :/

Gitmenin, kalmanın yolları neler. Bir şeyler araştırdım ama ne söyleseniz kardır, kulağıma küpedir.

Şimdiden teşekkürler.

 

2- greencard'a başvurabilirsin. kaçak olarak yaşarım dersen bir kere gittikten sonra iş bulursan kaçak olarak yaşayabilirsin, mülteci başvurusu filan yapan da var.

3- ankara anlaşması ile bir şeyler yapılıyor. arama kelimen ankara anlaşması.

fakyoras

@fakyoras biliyorum ankara anlaşması'nı. ama plan lazım, iş lazım. başta da geçinecek yüklü para lazım :(

nıç

1.almanyada türk işletmesi değilse kuzeninin koyacağı hiç bi torpil para etmez. ben mercedes türkiye staj için araya müdür soktum fayda etmedi. almanya evet hesaplı diğerlerine göre master ile gel o sürede iş bul mülakata gir vizeni değiştir olay bu.

2. amerikada mesleki eğitim veren okullar var. 2 yıllık meslek yüksek okulu gibi düşün. bunlara kaydolup meslek sahibi olabilirsin bitirdikten sonra yasal olarak iş arama hakkın da var ama makedon arkadaşım göndermişti bana bizim okul en ucuzu buna bi bak diye seneliği 11k dalırs.

3.ingilterede üni okumak pahalı. mastersportal.eu'ya bak. kabaca fikir edinirsin ama güncel verileri sitelerinden takip et her zaman bu site güncel olmayabiliyor.

KidLazer

dostum türkiye dışında özellikle batıda insanca bir yaşam talep ediyorsan o ülkelerde şu anki durumunla legal olarak çalışabileceğin bir mesleğe, yeteneğe plaza terminolojisiyle kualifikasyona sahip olman lazım. yüksek lisans bunlara sahip olmayan ama potansiyeli olan bir insan için bir araç. ab ülkeleri ülkesinde yüksek lisans yapan üçüncü ülke vatandaşlarına son yıllarda kısıtlanmakla birlikte belli bir süre iş arama ve şirket bulması şartıyla çalışma imkanı veriyor. kafadan gideyim dil eğitimi alayım yüksek lisans yapayım bu süreçte kendimi geçindirecek işlerde çalışırım(ciddi bir süreçtir) dersen ciddi bir enerji ve başta bir miktar maliyete tabi ki katlanman gerek. umarım ruh halin "ülkede yaşanmaz artık yeaa gitcem buralardan kanka" gibi kronikleşmemiştir.

il padrino
1

mobil görünümden çık