az önce e-devletten "askere sevk evrakınızı almadığınızdan bakaya olarak aranmaktasınız. en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz." şeklinde mesaj geldi. tecilim geçen ekim'de bitmişti. şu dönem askere gitmek istemiyorum. ne yapmam gerekiyor? zorla alıp götürmeseler bari?




 

Ekim'de teciliniz bittiyse askerlik işlemleriniz başlamıştır. Siz bu işlemlerinizi yaptırmadığınız için bakaya kalmışsınız. Tecil ettireceğiniz bir durum yoksa yapabileceğiniz pek bir şey yok. Bakaya kalan kişiler kontrolde ortaya çıkar. İlk yakalanmanızda "x gün içerisinde işlemleri yaptıracağım" yazılı bir kağıt imzalatıp bırakırlar, ikincide ise askere alma süreci başlar. Tabi bu şekilde yakalanmadığınız sürece çoğu insanın şu anda yaptığı gibi kaçar durursunuz.

Abdurrahman

Tecil edebileceğiniz durum var ise ederler (idari para cezası var geç kaldığınız için) yoksa alırlar. Öyle zorla almazlar. Belgelerini hazırlarsın askeri hastaneye sevk edilirsin.

Bakaya durumunda kimseye hazır buraya gelmişsin tutun kolundan demiyorlar.

ihanet kac kisilik

Bu aralar terör olaylarından dolayı kontroller sıkı. Çok dışarı çıkmayan veya kısıtlı bir çevrede dolaşan biri değilseniz, yakalanmanız an meselesidir.
GBT'de eskiden gözükmüyordu ama tekrar eklediler diye biliyorum.

Bir hal çaresine bakmanız lazım.

kartallar yuksek ucar

kutugunuzun oldugu sehirde yasiyorsaniz gbtde cikarsiniz. 8-10 sene once boyleydi, guncel halini bilmiyorum.

enaz3kedi

Bir ara gbt'ten komple çıkarmışlardı ama 2-3 sene önce tekrar eklediler diye biliyorum. Hem de baya yüklü bir para cezası ekleyerek. Kaçak süresi arttıkça para cezası da artıyordu.

kartallar yuksek ucar
1

mobil görünümden çık