bunu okul mu der yoksa şirket mi? iş daralması nedeniyle sgk'ya personel çıkış bildirimi yapan bir şirketin yeni çalışan alması yasak, bu çerçevede zorunlu stajyer alması da sorun yaratır mı? anladığım kadarıyla eğer sigortayı okul ödüyorsa bu şirketin stajyer alması sıkıntı yaratmaz, yanılıyor muyum?




 

zamanında başvurulursa okul öder zaten. genelde okullarda bir staj koordinatörü rolü üstlenmiş öğretim üyesi olur. ona sormalısınız okulunuza özel uygulamayı. okul daha önceden tarihi istediği için sizden, şirketin bir sgk girişi yapmıyor olması lazım zaten.

prodeq

sgk yı okul yapar hatta okulun üstüne yapılır. şirket elini bile sürmez

ManikD

yüksek öğrenim sırasında staja tâbi tutulan öğrenciler için öğrenim gördükleri yüksek öğretim kurumu prim ödeme yükümlüsüdür. sigortalı bildirimi de öğrenim gördükleri yüksek öğretim kurumlarınca yapılır. şirkette işçi olarak çalışmayacağınız için sorun olmayacaktır.

ganbatte
1

mobil görünümden çık