[q]
(15) 

meze nerde?

sanat guresi #1060231
haftasonu bir dönerciye gittik. orta karar bir mekan. başka bir ilçeden geliyorduk. amaçlarım arasında meze tüketmek de vardı. ben kebap söyledim, arkadaşım ise çorba. ne meze, ne de salata geldi. garsona da sormadım. neden ki? yabancı gördüklerinden mi? yoksa arkadaş kebap, döner vs. değil de çorba söyledi diye mi?

salata menüde varmış ama mezeleri göremedik.


 

Siparis etmediniz de mi beklediniz anlamadim?

Eger oyleyse neden getirsin ki adam?

kuehles blondes

Çüş hiç mi bişey getirmediler? Hayatımda öyle bir olayla karşılaşmadım.

edit: bi dakika lan adamlar dönerci ama kebap da mı yapıyor? Sen yoksa kebap değil döner mi yedin? Kafam çok karıştı ve bu durumdan hiç memnun değilim.

naberabi

çorba ve döner ile nasıl bir meze beklentiniz vardı? mezeden kastedilen nedir?

ortaya getirilen lavaş, tulum falan mi?

no christ requires

Olum neler söylüyorsunuz kanım dondu amk ya
arkadaşlar kebapçı acılı ezmesi olsun, turşusu falan olsun ne biliyim soğan salatası olsun bunların üzerine inşa edilmiş bir müessesedir. Kendinize gelin ben meze görmedim hiç falan ne demek bunlar ya.

edit: dönercilerde olmaz tabii. cin biberi falan olur işte.

naberabi

valla işler beklediğimden sarpa sarmış. benim de payım var bu durumda sanırım. bir de ikram olarak sunulan mezeler bu kadar az mı meşhurmuş ya? izmir'de manavkuyu tarafındaki restoranlara çorba içmeye gider, masaya sığmayan mezeyle doyardık.

ben kebap söyledim. yani döner ile ilgili bir durum yok. yanında, ya da öncesinde en azından bir acılı ezme beklerdim.

mekan erzincan. evin döner. dönerci ama kebap da yapıyor. ha bu arada bir iki masaya baktım. onlara ezme, haydari ve salata verilmişti.

meze verin bana.

(mezeden kastım kebapçılarda ikram edilen, ya da satılan neyse, görece basit mezeler. ezme ya da haydari gibi. ilçedeki lokanta yemek söyleyince ve elinde mevcutsa salata ve turşuyla birlikte ikram ediyor bunları mesela)

sanat guresi

abi o zaman garson ya unuttu ya da seni sevmedi bilemiyorum. Kebap yiyen adama düşmanı olsa acılı ezme verir, bunu hepimiz biliyoruz.

naberabi

mersin ve adana dışında herhangi bir şehrinde, kebap, ciğer, kuşbaşı gibi yiyecekler sipariş ederken şayet Dürüm şeklinde sipariş verirseniz, yanına getirilecek şey domates,limon veya turşudan ibaretttir. Mersin ve Adana'da dürümün yanına kırmızı lahana salatası, domates söğüş, turşu, nane, roka, limon, salata gelir.

Şayet meze istiyorsanız servis şeklinde söylemeniz gereklidir. Servis söylerseniz, açık ekmek, yağlı ekmek, acılı ezme, ezme, soğan saltası, pişmiş soğan, salata, vs gelir.

bu yüzdendir ki; dürüm 8 TL , servis 15 TL dir.

janavarorion

sipariş ettiniz mi? diğer masalarda vardı diyorsunuz da oradan çıkarımda bulundum. o adamlara ikram edildiğini nerden biliyorsunuz? bu kadar bedavacı olmayın alla'sen!

kakao

ben size diğer duyuruda evin'e gitmeyin dedim :)

c1b2k3

sipariş etmedim de bir okusanız? menüde olmayan şeyi nasıl sipariş ediyoruz? ben tam da bu yüzden, menüde olmadığı için ikram çıkarımında bulunuyorum.

c1b2k3, hehe eyvallah ama hatırlayamadım ya şimdi... bakayım hemen. kulak asmamışız yorumunuza, biz kaybetmişiz. (şimdi baktım da görmemişim ben onu. keşke gitmeden önce göreydim. en dolu cevabı tiksiz geçmişiz. teşekkür ediyorum)

janavarorion, hocam belirttiğim üzre başka şehirlerde de yedim ikram mezeler. hatta çorbayla bile. tabii ki mersin ve adana ile karşılaştırılmaz, orası ayrı.

sanat guresi

Ankaralıyım, verdiğiniz anlamsız tepkileri anlamlandıramıyorum. Herhangi bir şekilde meze gelmemesi, ortanın boş kalması oraya bir daha gitmeme sebebidir.

gunde 3 litre kola icen adam

kebabı dürüm mü istediniz yoksa servis mi ?

dürümse meze gelmez , belki turşu, limon, domates

servisse tabakta pişmiş biber , domates ve açık ekmek olur. masada da mezeler.

janavarorion

adana mersin antep gibi yerler dışında istisnaidir söylemeden meze getirilmesi.

proletarier aller lander vereinigt euch

off kabus gibi...

meze verilmeyen yere bir daha hayatta gitmem, gideni engellerim. pideyle birlikte gömücen onlar yav, kebapçıyı kebapçı yapan o mezelerdir. onlar gelince ben heyecanlanıyorum, midemde kelebekler uçuşuyor.

nice tnetennba

janavarorion, servis. yoğurtlu kebaptı.

sanat guresi
1

mobil görünümden çık