Arkadaşlar kira sözleşmelerinde standart olarak evi boşaltmadan en az 30 gün önce ev sahibine bildirmek gerekiyor. Beklenmedik bir durum yüzünden evi boşaltma durumu oldu ve bu 15 gün önceden ev sahibine bildirildi.

Ancak ev sahibi 1 ay önce bildirilmediği için depozitoyu vermek istemiyor. Kira ödeme günü her ayın 5i. Tahliye günü ayın 11i. Bizim tahliyeyi bildirdiğimiz tarih ise önceki ayın 26'sı. (yani 15 gün önce)

Yönetmeliği okuyorum ancak böyle bir durum için yaptırım göremedim. İşin uzmanı yada başına gelmiş başka arkadaş varsa ne yapılması gerektiği hakkında fikirleri bekliyorum.

 

'Arkadaşlar kira sözleşmelerinde standart olarak evi boşaltmadan en az 30 gün önce ev sahibine bildirmek gerekiyor.'

Kırtasiyeden alınan klasik kira kontratında böyle bir madde yok. Siz ekstra koyduysanız okey, ama koymadıysanız ev sahibinin sizden kontrat sonuna kadar kalmanızı talep etme hakkı var. Sadece bir depozitoyu verip kurtulacaksanız bence durumu kabullenin, zaten avantajlısınız.

victum

@victum

Kırtasiyeden alınan klasik kira kontratında böyle bir madde var. Zira 2 ayrı yerden almıştım zamanında, ikisinde de vardı. 1 yıllık imzalanan kontrat zaten bitti. Totalde 15. ay içerisindeyiz ve tahliye de bu 15. ay içerisinde vuku buluyor.

Bavyera86

Evet şimdi gördüm bendeki sözleşmelerde 8. maddeymiş.

Bence orada yazılan en az 1 ay önceden kasıt en az bir kira dönemi manasında. Yani 15 gün önce bildirirseniz çıkacağım diye, aslında sizin 45 gün sonra çıkmanız gerekir. Bir sonraki aya sarkar ihbarınızın geçerliliği.

Sözleşmede kesin olarak beyanınızdan 30 gün önce evden çıkabilirsiniz demiyor. En az 30 gün diyor. Bu da sizi otomatikman bir kira ileri atar. Bence ev sahibi haklı. ama sizin de o evde 15 gün fazla oturma hakkınız var.

victum

ev sahibi haklı
nokta
dağılın

piri reis

ev sahibi sonuna kadar haklı. ben olsam ben de vermezdim

sta

Avukatim, ev sahibi hakli degil. Borclar Kanunu'nun 347.maddesine gore, kira donemi bitmeden en az 15 gun once bildirerek evi tahliye etme hakkiniz mevcuttur. Bu sure, Yargitay kararlarina gore borclunun aleyhine degistirilemiyor, ornegin sizinki gibi 30 gunluk sureler genelde Yargitay kararlarina gore ongorulemiyor.

medusa
1

mobil görünümden çık