Bu sözleşmede iş veren minumum 2 yıl çalışmak zorundadır yahut iş öğretecekleri için işten çıkarken belli bir miktar para talep etmesi ya da girerken senet imzalatması gibi saçmalıkların kanunda bir yeri var mı dır? İşe girdik 6 ay sonra devlete atandık işten ayrılırken bunlar yolumuzu tıkar mı?

Edit: işveren öyle özel bir eğitim vermeyecek sadece iş yerinin mevcut işleyişi içerisindeki bilgiler ayrıca asgari ücret verecek.


 

girerken imzalanıyor ama çıkarken o paranın talep edildiğine henüz ben şahit olmadım.

hypervaskulerdondurucu

bizim iş yerine bayan bir elaman alacaklar yeni. Şu anda ona öyle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Kızda öğretmen olarak atanabilir çok az farkla kaçırmış. İşe de ihtiyacım var diyor benim yanımda çalısacak zaten. Benim de bir süre sonra gideceğimi biliyorlar eşimin durumundan ötürü bu yüzden bu kıza bir yaptırımları olabilir mi acaba merak ediyorum.

yue

iş kanununu ihlal eden herhangi bir sözleşmenin yasalar karşısında tanınması mümkün değil. sana sözleşmede isterse "her gün 19 saat çalışıp günlük 10 lira alacağım" maddesini koyup imzalatsın, sen 4857'yi ihlal eden herhangi bir durumdan dolayı şikayetçi olursan "ama sözleşmeye imza attı" diye bir savunmaları olamaz; o sözleşme geçersiz kalır.

ancak iş kanununda işverenin sözleşmeye şöyle bir madde koyma hakkı var: verdiği eğitimlerin parasını isteyebilir ya da sektörde kilit bir konumdaysan bir süreliğine rakip başka şirkete geçişini engelleyebilir. çok karşılaşılan durumlar değil tabii bunlar, ancak büyük sorunlarla ayrılma durumunuz olur ve şirketi köşeye sıkıştırırsanız kullanmaya kalkabilirler.

baba jo

baba jo +1

Bizim hoca, neyin altına imza atarsanız atın hiçbir şey olmaz demişti. Çok ayrılan oldu kimseden para istemediler (ki 5 ay otelde kaldık ve eğitim aldık ona rağmen)

lcha

@acemi
çektiğin kredi derken

yue

yatırım varsa alabilir. belgeleyemedikleri şeyi isteyemezler de. zaten bariz masraf yapmadılarsa bu işle uğraşmazlar da. hiçbir şey olmaz bahsettiğiniz şartlarda.

prodeq
1

mobil görünümden çık