Pasaport alacağım ama tam olarak anlayamadığım bazı şeyler var. Önce durumu izah edeyim; Daha evvel pasaportum yoktu, yeni alım yapacağım. Herhangi bir devlet memuru falan değilim.
- E pasaport diye birşey var. Şimdi ben pasaport için başvurduğumda normal yapraklı pasaport yerine buna başvurabiliyormuyum, diğerinin yerine m geçiyor.
- Benim başvuracağım pasaport hususi pasport sanırım, doğrumu?
Teşekkürler.

-Kardeş, e-pasaport dediğin sadece başvuru yaptığın sistem. e-hastane dediklerinde hastaneye gitmeden tedavi olabiliyor musun? Bu da aynı. Pasaport almak için başvurursun. Sistem sana randevu verir. Gerekli belgelerle gider. Başvurunu yaparsın. Yaklaşık bir hafta sonra da pasaportun verilir.
-Herhangi bir devlet memuru, bakan, diplomat vs vs değilsen Umuma Mahsus pasaport alman lazım.
Hususi Pasaport:
epasaport.egm.gov.tr


Bir ara şu chipli pasporttan falan bahsediyorlardı, o iş ne oldu?


O chipli pasaportlar bi beş sene daha çıkmaz diye tahmin ediyorum. Çünkü kimlikler yenilenecek diye 2005'te haber çıktı, 2015'te anca pilot bölge seçilebildi. Yani söylentisi çıktıktan sonra minimum 5 sene beklemek lazım.
edit: bordo pasaportlar, çipli pasaport olarak geçiyor sanırım. @yatagants yazdıktan sonra farkettim.


şimdi verilenler çipli pasaport.
randevu alığ emniyetten başvuru yapıcaksıni pasaportun sana kargolanacak.
