Bi de triad, tetrad, adjacent olayi var size gore onlardan hangisini secmeli ?
Ortada tek bir gercek var da onu ogrenme amacli sormuyorum. Fikir almak icin soruyorum her turlu fikir yararli olur.
Amacim sicak durmasi, kurumsal durmamasi. Ama modern de olmali. Evet oyle iste.

esnaflarla ilgili çalışma çok geniş kalıyor. biraz daha daraltabilirseniz daha sağlıklı olur.
logo - kurumsal kimlik olarak düşünüyorsanız 4 renk çok fazla diye düşünüyorum. tabi bir çalışma yapıldıysa onlara da bakmak lazım, tasarımın hatlarına göre mavi ve tonları düşündüğünüz kadar ciddi kalmayabilir.
onun dışında google'da renklerin uyandırdığı hisler ve anlamları üzerine bir arama yaparsanız sizi yönlendirebilir.
ben renk konusunda tıkandığım zaman hali hazırda çalışılmış işlere bir göz atıyorum, nasıl renk seçimleri yaptıklarına bakıyorum. onun için behance.net ya da niice.co gibi sitelere çalıştığınız işin anahtar kelimelerini aratıp bir göz gezdirebilirsiniz.


Cok tesekkur ederim. Acikcasi renkler hakkinda tam bir odunum diyebilirim. O yuzden 4 tane olmasi gerektigi gibi bi israrim yok. Ben de mavi tonlarini dusundum ama bikac kisiden soguk kalir cevabini aldim.
Bir de bizim ulkenin esnafi oldugundan yabanci kaynaklari arastirmak istemedim pek.
Mesela Mavi'nin yanina 2. renk olarak ne secerdiniz siz ? Turuncu cok mu cocuksu kalir ?
paletton.com
BOyle de bir site var. Vaktiniz varsa bi palet atarsaniz cok sevinirim simdiden tesekkurler


çalışmanın ne olduğunu ve hedef kitlesini bilemediğim için çok farazi olur renk önermem.
ama mav-turuncu da zıt renk olduğundan daha çok dikkat çeker sadece. mesela FedEx logosu da turuncu mavidir ancak hatları serttir çocuksu bir hava vermez.


şu benim renk paletim: i.hizliresim.com internette orda burda gezerken aa ne güzel renk diyip biriktirdiğim renkler :D güzel bişey görürsen kullanırsın belki diye atıyorum
edit: linki güncelledim


Link calismiyor ama :(


arkadaşım, öncelikle okulundan mezunum onu belirteyim, renklerin anlamları diye basit bir google aramasında da bir çok bilgiye ulaşabilirsin.
ama sana yardımı dokunacaksa eğer illustrator kullanıyorsan, önce renk paletleri indir, bedava. sonsuz sayıda adobe kuler gibi yerlerde renk paletleri mevcut.
sonra yaptığın logo en fazla 3 renkten oluşsun sonra re-color seçeneği var illustrator'de. benim en sevdiğim özelliği. bu indirdiğin renk paletleriyle logoyu farlı renklerle görürsün.
sayısız fikir sunar sana gözüne kestirdiğini kullanırsın. hatta birden fazla gözüne ilişen varsa, müşteriye sunarsın onlar seçer. bu kısa yolu.
uzun yolu üniversitede gerçekleşiyor,sana 2 yıl boyunca bilgsayarsız ortamda boyalarla renkleri kullanmayı guaj boyalarla anlatmıyorlar ama sen öğreniyorsun yaklaşık 60-70 projeyi tamamladıktan sonra.


@Yourvenom tesekkur ederim bilgilendirme icin.


arkadaşım çok genel bir kural, mavi - turuncu, kırmızı - yeşil, mor - sarı bunlar komplamanter/karşıt/zıt renklerdir. bunların yarattığı etki siyah ve beyaz ınkine benzer. esnaflarla ilgili yapılan çalışma ne? logo mu? iç mekan tasarımı mı? her halükarda 4 renk fazla. ek olarak esnafın hangi işle uğraştığı da önemli. misal balık satan bir yer yada deniz lokantası için mavi iyidir ama kebapçıda mavi pek hoş durmaz gibi sanki, daha kırmızıya yakın renklere meyledilebilir. sanıyorum ki daha çok logo gibi grafik çalışmalar için soruyorsun. uzmanlık alanım değil ama yukarı da verdiğim zıt renklerden birini baskın diğerini de dengeleyici olarak ikinci planda tutarak hemen hemen bütün iş dallarına yönelik logo vs çalışmalarında kullanabilirsin. ek olarak bunların açık koyu, kirli tonlarını da katarak zibilyon tane şey çıkartabilirsin.
aşağıdaki video bir buçuk dakikada bütün terimlerden bahsediyor. izlemeni tavsiye ederim:
www.facebook.com


www.dropbox.com
senle konuştuğumuz sıralar yeni logomu yaptım, eleştiri kabul ederim.


@dante
senden de


tasarımcıyım
yeşil sarı siyah ve bazen gri kullanıyorum artık benim için standart haline geldi bu renkler..
he benim işim tamamen makinalar üstüne kurulu ama yinede söyleyeyim dedim :D


tamamen kafadan uyduruyorum desene.
