
bildiğim kadarıyla iş analistinin kod yazmayla hiç alakası yok, adından da belli, analiz yapıyor, dökümantasyon hazırlıyor. iyice cahil olursa iş yürümez tabi.
yazılım geliştirici nasıl yapacağını biliyor ama ne yapacağını bilmiyor. ne yapacağını da iş analisti hazırlıyor işte.
bi de komik şey koyayım.
projectcartoon.com


anaaa bende mis okuyom kenks
benim dışımda okuyan insanlarda varmış nasıl mutlu oldum anlatamam


@eksimeksi evet hem de Türkiye'nin bir ucunda


Mis mezunu da var :D
Uml ogren oncelikle(muhtemelen derslerinden birinin konusudur), genel olarak okulda ogrendigin hemen her sey isine yarayabilir. Is analistligi icin ekstra ahim sahim bir sey bilmeye gerek yok baslangicta. Field learning yapilir genelde. Kucuk projelerden buyuklere dogru kayarsin.


analist var analist var :D
işini iyi yapmak , başarılı olmak istiyorsan yazılım bilmesem de olur diyemezsin
teknik anlamda iyi eğit kendini , analiz yaparken bir sistem kuracaksın ,
bu sistemin çalışırlığı senin teknik bilgine dayanacak .
hangi teknolojiyi kullanacağını bilmeden , veri yapısı hakkında bilgin olmadan ,SOA nedir bilmeden analiz yaparsan çok ilerleyebileceğini sanmıyorum.


yazılım mühendisliği konusunda 2-3 tane ders al, en azından süreçlere hakim olursun. Mezuniyetten sonra endüstri mühendisliği alanında yüksek lisans da yapabilirsin.


cok iyi UML bil, yazilimci ile en iyi bu dil ile konusabilirsin. Zaten UML ögrenirken her bir digram sana bakis acisi konusunda yardimci olacaktir. Use Case diagram ile kullanici aksiyon tarafindan bakip, Entity Relationship diagram ile datanin yazilim tarafinada abstract yönünü birbiri ile iliskilerini göreceksin. Network diagram ile network sistemi, Sequence diagram ile de zaman düzlemi icinde modelleme yaparsin. Analist olarak senin birseyi yapmaktan cok farkli cözümlerin karsilastirilmasi, birbirlerine avantaji dezavantajina hakim olman gerekli. ve kararlarini yazilim mühendisi ile birlikte modelleyip yazilimciya aktarman gerekli. Ama elbette ne kadar yazilim bilirsen daha hakim olursun, diger tarafta analiz yaptigin isi/sektörü ne kadar bilirsen o kadar iyi modellersin.
UML diagram tipleri saymakla bitmez ama önemlileri bunlar: creately.com
