ikisinde de herhangi bir program kullanmıyorum. bu nasıl oluyor :/ ikisi de aynı wi-fi üzerinde.




 

bahsettiğiniz çıkış ip adresiniz mi?
whatismyip vb. sitelerden sorguladığınızda gözüken?
eğer öyleyse ikisinin de aynı bağlantıdan (wi-fi / 3G) çıkış yaptığına emin misiniz?

spadram

dostum çıkış ipsi mi bilmiyorum ama şöyle açıklayayım. ip sorgulama sitelerinde ikisini de aynı ip gösteriyor fakat bazı sitelerde ip'niz 66.249.93.17'dır. bu ip ile spam yapıldığı için siteye giremezsiniz diyor. bu ip google a aitmiş. tablette ve bilgisayarda da google dns kullanıyorum onunla bağlantısı olabilir mi? tabletin ip sini static yapıp değerleri de 192.168. bla bla diye rasgele girdim. üsttekilerle alakası var mı? eğer var ise bilgisayarı da tabletteki gibi nasıl yapabilirim. çünkü tablette imgur açılıyor, bilgisayarda dns değiştirsem de açılmıyor. zenmate falan gerekiyor.

glamdr1ng

desktop tarafında 8.8.8.8 ile imgur'a girebiliyorum. bu dns ile denediniz mi?

spadram

Kullandığınız browser proxy kullanıyor olabilir. Örneğin opera mobil sürümü bir proxy üzerinden internete çıkıyor.

Abdurrahman

Bende de o dns var bilgisayarda ama giremiyor :/ browseri düşündüm de google chrome böyle bir şey yapmaz bence. Sonuçta bazı sitelerden banliyim bu sebeple. Kullanıcısına yaşatmaz böyle bir şey diye düşündüm

glamdr1ng

Başka mobil tarayiciyla denedim düzeldi, haklıymışsiniz

glamdr1ng

yalnız chrome'dan ziyade internet seçeneklerine proxy ayarı girerseniz tüm browserlar (+ net bağlantısı kullanan uygulamalar) etkilenecektir.
geçen şirketteki kullanıcılardan biri bu sorunu yaşadı, oradan aklımda kalmış.

spadram

valla anlamadım :D mobilde google chromeda giremediğim siteyi tabletin kendi browserı açtı. google chromeda okul kütüphanesinin proxysi kalmış olabilir kontrol ederim.

glamdr1ng
1

mobil görünümden çık