selamlar. bugün kontrol amacıyla diş doktoruna gittim. bana 20 lik dişlerimin gömülü olduğunu ( 4'ü de ) bir çene cerrahına görünüp daha sonra çektirmenin faydalı olabileceğini söyledi. 30 yaşındayım, hiç ağrı veya sızı çekmedim bugüne kadar bu dişlerden. şimdi birdenbire doktor, 20 yaş dişlerini aldır diyor :)

sizce ne yapayım? konu hakkında bilgisi olan?


 

benim doktor gömülü olanlar için ağrı yapana kadar dokunmayalım demişti.

ben çektireyim kurtulayım diye düşünüyordum :)

fakyoras

onlar çıkmaya çalışırken diğer dişlerini yamultabilir, ben çıktıkça çektiriyorum temiz olsun diye çene yapım dar belki senin öyle olmaz.

lahanalar

@lahanalar

30 yaşına gelsem de hala çıkmaya çalışır mı bunlar? bilmediğimden soruyorum.

velasco

ben 27 yaşındayım hala çıkmaya çalışan var :(

lahanalar

@velasco 20'lik yaş dişlerimin sol taraftaki ikisini geçen sene yani 38 yaşındayken aynı anda çektirdim. Artık diş etimde yara açıldığı ve apse yaptığı için çekilmek zorunda kalındı. Sağ taraftakiler gömülü şekilde duruyorlar hala. Özetle sorun çıkartmadıkları sürece sorun yok gibi geliyor bana.

delicevat

bende de 4 tane vardı. bir tanesi yanındaki dişi iter pozisyondaydı. temas yapan veya sıkıştıran dişler çürüğe neden olabileceği riski sebebiyle çekilmesini önerdi. bir tanesini çektirdim. diğer 3 ünü bıraktım. röntgeni alıp götürün, birkaç polikliniğe danışın.

sttc
1

mobil görünümden çık