soru başlıkta. ispanya için 1 aylık vize talebinde bulunup da daha fazla gün alan var mı?




 

yeşil pasaportumla bir alakası var mı bilmiyorum fakat, 3 sene önce okul gezisi için vizeye başvurmuştum 1 aylık. 10 senelik vize vermişlerdi.

skid row

@skid row, us vizesi olabilir mi? schengen için bu dediğin imkansız gibi bir şey çünkü.

schengen vizesi ile daha önce yurtdışına giriş çıkış yaptın mı? eğer öyleyse 6 aya kadar uzatabiliyorlar, ancak ilk seferinse orada bulunacağın süre kadar veriyorlar.

lahanalar

Ayrica yesil pasaportta schengene vize yok

Hatirladigim kadariyla sana ne kadar istiyorsun diye sormuyor. Gezi tarihlerin ne diye soruyor, vizeyi kendine gore veriyor

Benim mesela 1 haftayda gezim oraya 8 gun falan yaziyodum 3 ay 6 ay falan veriyolardi

la noix

ben turistik gezi için vize istedim. 1 aylık bi plan yaptım. acaba 3 aylık filan verirler mi? tam olarak öğrenmek istediğim buydu. biraz şans işi sanırım.

nemo problemo

artık hayırlısı.

lahanalar

Ne kadar istedigini forma soruyor.

Bence 6 aylik talep edin, vize verecekse verir. "Bu 6 ay istedi, reddediyim" olmaz yani. En kotu geziniz suresince alirsiniz yani.

Dilekce yazmaniz gerekiyor, su anda planlamadim ama tekrar gelmek isterim bu sbeeple talep ettigim 6 aylik vizeyi verirseniz cok sukela olur diye.
Bunu yapan birkac arkadasim avusturyadan istedikleri surede aldilar, birkaci da seyahatlerini kapsayacak kadar aldilar.

Cekinmeyin, isteyin. Istemeyene fazladan vermezler, adamlarin canina minnet.

kuehles blondes

Nisan 2014'te 10 günlük seyahat planıyla ispanya turist vizesine başvurdum. 3 aylık schengen multi-c verdiler. başvururken iki eski gri pasaportumun ve içinde damgaları bulunan tüm sayfalarının fotokopilerini verdim. bunun yanında hesapta bulunan para, üzerine ev araba varsa tapu/ruhsat fotokopileri, vs... ne varsa ekledim.

benimle birlikte başvuran arkadaşlara, eskiden gerçekleştirdikleri seyahatleri belgelemelerine rağmen tam olarak seyahat süreleri kadar vize verdiler. banka hesabında az para göstermişlerdi. bir ihtimal bu olabilir.

Kasım ayında italya turist vizesine başvurdum. 4 günlük bir seyahat planı verdim. aynı belgeleri tamamladım. bu sefer de 6 aylık schengen multi-c verdiler.

kısacası evet, alan var, alamayan da var.

cliquot

daha yeni 10 gunluk seyahat icin bir kisiye 3 aylik, bir kisiye 1 aylik multi verdiler. sen fazla istemekten cekinme

jedilance

evet amerika olduğunu belirtmeyi unutmuşum, ingiltere hariç tüm avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyorum zaten.

skid row

fazla ya da az istemenin çok önemi yok bence. Almanya'ya 10 günlük gezi için başvurdum, 10 gün istedim 3 aylık verdiler.

yaraticinick

Hollanda'ya evli ve ikimiz de sigortasız bir çift olarak davet mektubu, kalacak arkadaş evi ve banka hesapları ile başvurduk, 16 günlük tek giriş vizesi istedik, 45 günlük çoklu giriş vizesi verdiler.

harzem
1

mobil görünümden çık