Merhabalar arkadaşlar

Askerlikle ilgili bilgim eskide kalmış. Eskiden 12 gün izin veriyorlardı. Bu izinle beraber işyerinden kalan iznimi de kullanarak 1 aylık likya yolu yürüyüşüne çıkmayı planladım. Hazırlıkların bir kısmını tamamladım. Bugün öğrendim ki 2013 yılında yapılan değişiklikle kısa dönem askerlik 5,5 aydan 6 aya çıkarılmış, sınav kaldırılmış, o 12 günlük izin artık yokmuş, 2 hafta hazırlandıktan sonra likya yolunu yarıda kesmeyi hiç istemiyorum.

Sonucunda mayıs celbi için 6 mayısta sevk çıkıyormuş kısa dönem 1. teslim için. Gideceğin yerin uzaklığına göre de 9 mayısa kadar yol izni veriliyormuş.

Diyelim ki 8 Mayıs çıktı teslim tarihim, ama ben 15'inde teslim oldum. Nasıl bir ceza alırım? Para cezası hapis cezası mahkeme vs?

 

yanlış hatırlamıyorsam geç geldiğin gün kadar uzatılır askerliğin. para, hapis cezası falan olmaz ya, askeri mahkemeler uğraşmıyor hiçbi şeyle.

nathanieltroy

merhaba. benimde askerlik bilgim eskide kalmış olabilir ama kafanıza göre geç teslim olamıyorsunuz. uzun dönemler için devrekaybı (dk) olarak alım oluyor ama kısa dönemler kaçak sayılıyor cezasını bilmiyorum. muhtemelen para cezası ile beraber bi sonraki dönemdir herhalde. hiç dk kısa dönem görmedim/duymadım.

libertine

Kafaniza gore teslim olmaniz durumunda; takim komutaniniz cezai islem hakkinda karar verir. Gec kalma sebebinizi gecerli bulursa ustune gitmez. Sadece gec kaldigin kadar askerligine eklenir. Ancak bir hafta gec gelmeyi iyi niyetli bulacagini sanmam. Cezai durumunu bilmiyorum. Sonucu neye varir. Ama aman canim bi hafta gec cikar opusur barisiriz demez. Basinizi agritmayin. Zamaninda teslim olun.

allah yazdiysa bozsun

6 gün gec cıkarsın. ufakta bi para cezasi

all girls dream

6 günü geçerse firar mı sayılıyordu öyle bir şey de vardı.

brad pitt

Hiçbir şey olmaz. 337 kd olarak yaptım, askere akşam en geç 5'te teslim olunuyordu ben gece 10'da oldum. Ertesi gün teslim olanlar, 4 gün sonra gelenler ve en bombası hakkarili bir çocuk 6 gün sonra saçları up uzun gelmişti. Bunların hepsi zamanında terhis oldu, ceza falan almadı ama limit 6 gün diye duymuştum. Kurallarda değişiklik yoksa 6 gün takabiliyorsun tsk'ya.

faraton

o değil de likya yolu yürüyüşü hayvan gibi yorar seni, üstüne bir de acemi eğitimi çok zorlar. iyice düşün derim

zikardo
1

mobil görünümden çık