Deride yara kabuk bağlıyor falan. Yaralı bölgedeki bakteriler sürekli yer değiştiriyor ağızda. Sürekli nemli ortamda.
Deriden farklı şekilde mi işliyor iyileşme mekanizması?



 

doktor diye bişey icat edildi çok süper.

shotgunwoman

evet farklı şekilde.

bir ileti paylastim

kenacort

grid

sürekli ağzını temiz tut, günde 3-4 kere diş fırçala ve ağızını karbonatlı ve sirkeli su ile de sık sık çalkala, genelde 3-4 günde geçiyor, ağız her ne kadar nemli olsa da tükürük sayesinde çok daha sterildir ve ağız yaraları daha çabuk iyileşir.

gezegen olan pluton

Ağzımda yara var demedim ki ne sordum ne anlamışsınız.

diffarensiyel

Derinin katlarindaki kabugu olusturan katman agiz icinde yok sadece mukoza var. Agiz ici epitel dokusu surekli yigilip kabuk gorevi goruyor. Bakteriler normal flora bakteri ise patojen degildir ama yine de gargara ile temiz bakiliyor kicabuk iyilessin.

neferkitty

vücudun her yerinde bakteriler var. steril bölgelerimiz cok az. bakterilerle bir alakasi yok olayin yani. bu nedir niyedir diye kimseye sormadim, bir derste de dogal olarak kimse anlatmadi ama deri ile mukozanin hücre yapilari tamamen farkli. dolayisiyla iyilesme surecleri de tamamen farkli oluyor.

fayfim

ağız içi yaram olduğunda tuzlu suyla gargara yapıyorum ben. bi de yaranın üstüne tuz basıyorum. tuzun yakıcı etkisiyle yara kendini toparlıyor hemen.

kakao

adaçayı gargarası da iyidir. antiseptik olarak. farenjit de bi çok bitkisel ve kimi kimyasal ilaçtan daha etkili bi dokunuşu var boğaza.

delarue
1

mobil görünümden çık