[q]
(8) 

C++ mı PHP mi?

urnganic #1048648
Merhabalar. Web mi yoksa masaüstü programlama mı tercih etmeliyim? Çok kararsızım. C++'ı pek bilmiyorum ama php hakkında biraz bilgim var ve cidden php'nin yapısını sevdim. Ancak benim için öncelik de iş imkanları, getirdiği artılar. Üstünde uzmanlaşacağım kesin..




 

C++ da aslında web alanında kullanılıyor zaman zaman ancak genelde çok büyük çaplı projelerde oluyor. Türkiye'de bu tarz projeler çok yok, şu sıralar web de çok popüler. İş imkanı da baya fazla. PHP ile başlayıp web alanına yönelip oradan da daha sonra farklı web dillerine yönelebilirsin.

mr sherlock

bence C++ ama cok fazla emek vermen gerekebilir.
Gerci handi dil olursa olsun, cok iyiysen, cok iyidirsin.

foster

ben masaüstü programlarda çalıştım hep. ama talep web açısından daha yüksek gibi görünüyor. web'e daha fazla yönelmediğim için pişmanım.

ek olarak c++ en sevdiğim. madem php hakkında biraz bilgin var c++ çalış ve hoşuna gidiyor mu bak bence.

sanguine mcqaer

php sikko, python ogren, ruby ogren ama php bok gibi.

eksi sozlukte eksiyen adam

python ogren, ruby ogren, javascript ogren, scala ogren, bash-script ogren, java ogren ama php ile uğraşma.

php ile ilgili bulacağın isten de hayır gelmez uzun vadede.

fever

Gelecekten yazıyorum. Java veya C# öğren. Object Oriented Programming mantığını kavra. (Programlamada yoğurdu yeme şekli gibi. Zaten Java veya C# öğrenirsen bu kafalarda yazıcan yazılım) PHP'de savrulursun. Olayların hakiki raconundan eksik kalma ihtimali fazla. Standartlardan saparsın.

urnganic

Web tercih et, javascript ogren. Server kodunu da python'da yaz, mysql de katarsan fullstack developer olarak is arayabilirsin.

bir varmis bir yokmus

matlab / c++ yanına bolca data structer & algorithms, bunu bir de görüntü işleme algoritmaları ile taçlandırıyorsun. tek atarsın bir vs bir de.

yuz kiloluk bir zenci
1

mobil görünümden çık