5 senedir Kadıköy'de yaşıyorum, o yüzden şimdilik kiram uygun. Ama seneye evlilik durumu olduğu için yeni ev tutmam gerekecek, biraz sahibinden'e bakayım dedim dudağım uçukladı.

anladığım kadarıyla şu an kaldığımız evden çıksak, ev sahibi 1.5 katından fazlasını talep edebilecek durumda. kadıköy dışına çıkmak istemiyorum.

illa kartal'da, ümraniye'de mi yaşayacağız? bu ne ya? bu gidişle çay bahçesinde çay içmek dışında sosyal faaliyette bulunmadan 2000 lira kira vereceğiz. kentsel (apartmansal) dönüşüm zırvaları da bitmeyeceğine göre parabolik olarak artmaya devam edecek sanırım kiralar. ne diyorsunuz?

 

Sadece arz-talep diyebiliyorum. Aklıma şu geldi: eksisozluk.com

franz kafka

İç ve dış göç devam ettiğine göre evet artacak. Hatta ticari sektörün kötüye gitmesiyle güvenilir yatırım aracına dönüşürse hepten uçar. Bir de suriyeden gelenler fiyatları uçurdu.

Şu an uygun nezih ve merkezi birkaç yer var. Onun dışında kiralar hep uçuk.

filipis

yeldeğirmeni açısından konuşacak olursak, 4 buçuk sene önce 800-850 tl olan evler şimdi 1600-1700 lira. 5 senede %100 artış nedir yahu? insana kafayı yedirtiyorlar.

gmzo

Evet, paran yoksa Ümraniye'de yaşayacaksın. Ki Ümraniye de kötü bir yer değil. 5 senede %100 artış varsa iyi yine, Gaziosmanpaşa gibi yerlerde trilyona ev satılmaya başlandı.

roket adam

istanbulda yaşamak için bir sebep göremiyorum.

susuz koye hamam

Artacak. Enflasyon yukseliyor.

f_d

Dolar artiyor Turk lirasi degersizlesiyor ve enflasyon var. Bunlarin yaninda bir anda nufus 1 milyon Suriyeliyle doldu. Egitimsiz kesim hala erken yasta evlenip cok cocuk yapiyor. Bir de bunlarin kimileri hic sosyal hayat yasamadan 10 yilda bir ucuza ev aliyor. Apartmani olan dilenciler ve gorsen aciyacagin insanlar var etrafta.

Traveller

@acediac ne güzel dedin, kaçmak lazım

susuz koye hamam

şu anda ev arkadaşıyla filan mı kalıyoesunuz evi değiştirmeseniz olmuyor mu?

niye ama

@niye ama, evet ev arkadaşım var.

benim bi en az 5 sene daha istanbul'da kalmak için geçerli sebeplerim var, istanbul'da yaşıyorken de gerçekten istanbul'da yaşamayı tercih edip kiralara ağlamaya devam ederim sanırım

gmzo
1

mobil görünümden çık