Merhaba dostlar, yaz için bana şöyle en keyiflisinden bir rota önerebilir misiniz? Rotayı ona uygun bilet süresiyle yazarsanız çok sevinirim.


Not: Bütçe 3500-4000 tl.
Not2: Önerileriniz tecrübeye dayalıysa tadından yenmez.

 

Daha önce nereleri gezdin bilmiyorum ama biz daha önce hiç Avrupa görmediğimiz için dillere pelesenk olmuş destinasyonları seçmiştik çoğunlukla. Rotamız şu şekildeydi; Roma-Floransa-Pisa-Venedik-Viyana-Prag-Münih-Zürih-Frankfurt-Berlin-Amsterdam-Brüksel-Paris(İspanya'ya zaman kalmadı takdir edersin ki:)

Gidiş ve dönüşler tabii ki uçakla.
Toplam yolculuk süresi: 27 gün
3 kişi uçak, tren biletleri, konaklama, yeme-içme kısacası her şey dahil 3000 Euro

Not: Bu fiyat bu geziye göre düşük. Lokantada yemek yemek yerine 1 şehir fazla gezdik. Kısacası biraz sefildik. Pişman mıyız? Tabii ki hayır.

Not2: Eğer Bulgaristan, Balkanlar falan istemiyorsan mutlaka gidiş-dönüş uçak bileti al. En kötü ihtimal dönüşü al çünkü çok yorulmuş olacaksın ve bir an önce dönmek isteyeceksin. Tabii bunu bizim gibi yoğun programlı ve uzun bir gezi yapacağını varsayarak söylüyorum.

Not3: Minimum harcama için yapılması gerekenler;
1- Yemek işini aperatif hallet. Mcdonald's olabilir mesela, ama menü değil 2 hamburger al. Böylece daha az parayla doymuş olursun. Mcdonald's bulamazsan marketlerde çok güzel alterantifler mevcut. Bu alternatifler; salata, sandviç, meyve, peynir-ekmek ve pizza(bazı marketlerin çıkışında mikrodalga ve yemek alanları var). Ayrıca giderken kurabiye, küçük poğaçacıklar, kuruyemiş gibi aperatifler götürmeni tavsiye ederim.
2- Kesinlikle ama kesinlikle tren garlarında döviz bozdurma. Kazıklanırsın.
3- Gece hostelde kalıp sabah yola çıkmaktansa, gece yolculuğunu tercih et. Böylece hostel parasından ve zamandan tasarruf etmiş olursun. Burada dikkat etmen gereken şeyse trenlere erken rezervasyon. Çünkü yaz sezonu çok talep olduğu için yataklı ve kuşetlilerde yer kalmıyor, erken davranmak gerek.
4- Hostellere erken rezervasyon. Yine yaz sezonu kalabalıklığından dolayı dorm odalarda yer bulamayınca private room'lara para bayılmak istemezsen tabi.
5- İtalya'da otobüs bileti almaya gerek yok, kontrol sıfır. Avusturya ve Almanya'da durum böyle değil tabi. Gerilime gelemiyorsan bilet almanı öneririm. Avusturya'da bilet aldık, ancak kontrol olmadı. Almanya'daysa bilet almadık, belki 20 sefer binmişizdir ama 1 kere kontrol denk geldi. Onda da S-bahn'daydık, yani sub-urban train(interrail bileti geçerli).
6- Ayrıca airbnb sitesini incelemeni öneririm. Hostellerden daha hesaplı ev sahipleri bulmak mümkün.

Şimdiden iyi eğlenceler! :)

melomel
1

mobil görünümden çık