Yürümek fiili asılmak anlamında ilk hangi tarihte kullanılmaya başlandı? İngilizceden mi montaj yapıldı? Asılmak zaten argo ne farkı var çok mu gerekliydi?




 

yürümek ve asılmak aynı şey değil.

cekilmis gayfe

Tam olarak değil evet. Peki montajı nereden?

neotunc

Yazmanın ki fiilen yazmak olduğunu düşünüyorum, mektup yazmak, sms yazmak, mesaj yazmak gibi, birde yine ufak yalanlarda olduğu gibi kullanımında etkisi var sanki, özellikle de kur yaparken ki yalancıkların.

selam

Leyla ile mecnun olabilir mi? Ben hiç izlemedim ama diziyi hayat tarzı haline getirmiş arkadaşlar bu fiili çok kullanırdı.

i ve been mistreated

@Sour
'Looser' tam olarak evli ve çocuklu dizisiyle genç beyinlere kazındı. Tabi Tr'deki karşılığı alenen psikolojik şiddet de içeriyor o ayrı. Asılmak ve yazılmayı bilemeyeceğim bunları bilmem için tahminen 50'nin üstü olmam yani ortaya çıktığı tarihte yeterli farkındalık düzeyine ulaşmış olmam gerekiyor. Eh zaten benim sorum da bu değildi. Senin sorun her ne kadar retorik olsa da ben de böyle yanıtlamayı seçtim.

@i ve been mistreated
Dizi seyircisi değilim ama senaryo yazarı bir yerlerden duymuş olmalı. Senaryo yazarları kendi kafalarından kolay kolay uydurmazlar.

neotunc

Bence yol yapmaktan geliyor, yolunu yapmis da yuruyor gibi.

neferkitty

Fikir değil de bilgi verirseniz tam noka atışı yapmış olacağız. Tabi fikirlerinizi öğrenmek de ufuk açıyor o ayrı.

neotunc

Tamam sene 2012. beşiktaş'ta bi cumartesi öğle vakti behçet necatigil sokak'taki öğrenci evinden çıkan ertunç cafe farukta kahvaltı yapmaya çağırmak için tuz baba camisinin karşısında oturan ece'nin kapısını çaldı. Ertunç'un başı ağrıyordu ve önceki gece araf'ta azıcık parasıyla aldığı birayla kafası güzel oldu zannedip ece ile biraz yakınlaşmıştı. Sonra uykuları geldi, dolmuşa binip semte döndüler, bir bok olmamış gibi herkes evine dağıldı. Sabah ece'lere giderken önceki gece olanlara şahit olan orkun ertunç'u aradı, "nabıyon lan nerdesin" diye sordu, ertunç da "şu an ece'ye yürüyorum aabiii" dedi. Orkun bir iki saniye duraksadı ve bastı kahkahayı.

Nasıl oldu mu ^^

i ve been mistreated

Sadece yetişkinler cevaplasın. Su küçüğün söz büyüğün.

neotunc
1

mobil görünümden çık