Bahar/Yaz mevsiminde Türkiye'de hiking yapılacak en güzel yerler nerelerdir? Kız arkadaşım yabancı ve hiking'i çok seviyor. Ben de bu konuda çok cahil olduğum için neresi olur hiç bilmiyorum. Pamukkale Travertenler falan olur mu mesela?




 

likya yolunu araştır

genc irisi

Safranbolunda kanyon kenari ucurum esliginde bir 20 kmlik rota var en azindan. Safranbolu trail diye belediyenin verdigi rotalar var, sehir merkezinden sonra bayagi yürür ama o rota boyunca gecersiniz. Manzara enfes. Sadece tokatli degil, diger kanyonlara da bakin. Trekking diye aratirsan bulursun.

Bir de cok efanevi rotasi olmasa da ortamindan dolayi bende hayranlik uyandirmis güzeldere selalesi var. Bahar dönemlerinde yayladan selale dibine inerseniz, muhtesem. Erikli yaylasi da Ayni sekilde. Baharda gidildiginde her 100 adimda bir buz gibi berrak sularin arasindan geciyor insan. Burda mesire yerleri ve kamp alanlari da mevcut.

Daha baska bir sürü yer var gezdigim de aklima direkt simdi ciksan hangisine gidersin dersen, bu ikisi derim. Mersine dogru bir de karadeniz taraflarinda orman ici yerler eglenceli ama harita gps olmadan dönmenin zor oldugu yerlerle dolu. Korular özellikle yer yön duygusunu cidden cok bozmak icin tasarlanmis resmen. Ek olarak national geographic serisinin sehir sehir turistik kitaplari var. Türkiyedeki sehirlerle alakali ne buluyorsan bir tanesini edin, icinde hem turistik hem de dogal amaclarla hike trekking rotalari var zaman mekan vs bilgisi veren. Mükemmel.

Bir de erikli ya da güzeldere, bir tanesinin civarinda et lokantasi var, bildigin basamak basamak selale icinde oturup yemek yiyorsun sagin solun, cardaklarin alti hep balik, hep dagdan akan inen su. Ismini bulabilirsem eklerim ama 7 sene falan olmus galiba.

aynadakiyabanci

Artvin Macahel

curukturpkokusu
1

mobil görünümden çık