izlediğim belgesele göre bu adam milli mücadele döneminde tam askere gidecek yaşta ve ankara'da. hadi diyelim parası vardı, orduya katılmanın ötesinde hizmetler yapabilirdi, peki ne yaptı? tekâlif-i milliye emirleri'nin gereği olan vergileri ödedi mi mesela? hatta emirlerdeki oranların da ötesinde ciddi meblağlarda katkıda bulunabilirdi. malum epey parası pulu var daha o yaşta.

nedir yani durum, bize anlatılan o müthiş ahlak sahibi, dürüst iş adamı portresi o dönem için de geçerli mi?


 

Birand'ın yaptığı bir belgesel vardı onu mu kastettin?

kaybedenlerdensin

Neye nasıl böyle kinlenebiliyorsun, ben anlamıyorum.

"bize anlatılan o müthiş ahlak sahibi, dürüst iş adamı portresi" orada sana biri birşey anlatıyor, buraya gelip başkası sana başka birşey anlatsın diye soru soruyorsun. İnsanların gazıyla fikir sahibi oluyorsun. Çok merak ediyorsan kendin aç araştır oku.

İkinci olarak velev ki ödemedi, yıl olmuş 2016, ne yapıcan?

archmage mahmut

@mahmut

neye kinlenmişim? yukarıdaki yazıda kindar olduğumu, kötü düşünceli olduğumu gösteren ne var açıklayabilir misin?

merak ettiğim için soruyorum. malum koç'lar öve öve bitirilemiyor, ben de merak ettim vehbi koç'un geçmişini, bu kadar övülmeye değecek bir adam mıymış gerçekten. internette sorduğum sorunun cevabı yok, cevabın olduğu bi kitap vb. önerilirse okurum elbet.

loser blueser

Bildigim kadariyla o yillarda o kadar da zengin degil. Bakkallik yillari olabilir. Ikincisi askerden kacmamis adam askere gitmis, nerede gorev verilmisse orada yapmistir askerligini, illaki bi yerlerde sehit mi dusseydi.

rockinside

Erol Koç İmparator isimli kitabında yazmıştı, kurgu mudur bilmem. Söylenene göre Meclisin çatısı eksikken Ankara'daki evlerin çatılarındaki kiremitleri 1'e alıp yeni meclise 5'e 10'a satmıştır. Üstüne de iş bitirici adam bu imajına sahip olmuş, yeni hükümet kendisine "Yürü ya Vehbi" demiştir.

sevgikusunkanadinda

@rockinside

1920-22 arasında askerlik yaptıysa zaten ankara'da yaşayan biri için gidilebilecek tek bi yer var. o tarihler dışında bilemem. nerede, ne zaman yapmış askerliğini?

loser blueser

yeni kurulan bir ülkenin meclisinde katipti. az biraz kurnaz olan için bu yeterli.

cha

Bebeklerinin üzerindeki battaniyeler alıp bohça yapılıp cepheye mühimmat taşındığı zamanların akabinde birileri, bırakın fedakarlık yapmayı kiremit yüksek karla milletin meclisine satıyorsa, yani hikaye değil gerçekse.
Dürüst saygın işadamı gibi ifadeler kullanılırken utanç duyulmalı.

dunyatuhaf
1

mobil görünümden çık