Hakikaten abuk sabuk, yedek kalmış oyunculara dünya kadar para verme mevzusu çok mantıklı değil bence; işin arka planını merak ediyorum?




 

Çin dünyanın en büyük 2.ekonomisi. çok fazla zengini olan bir ülke. Entertainment sektörüne el atıyorlar sanırım böylece.

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu

Mehmet demirkol bu konu hakkinda yurt disinda yazilmis makale, analiz vs aradigini ama bulamadigini soylemisti. Ben de mrk ediyorum acikcasi.

halitkin

futbolcu'nun dediği gibi, çin'in çok fazla zengini var. bu adamlar kendilerine kimlik kazandırabilecek, başka kapılar açabilecek şeylere yönelmeye başladı. önce basketbol, şimdi futbol. çin'in basket ligi son yıllarda çok gelişti mesela. izlediğimden değil tabii de istatistiklerden, rakamlardan rahatlıkla söyleyebilirsin bunu. benzer şekilde futbolda da çok ciddi altyapı yatırımı söz konusu.

abuk sabuk, yedek kalmış oyuncular çin ligi için üst seviye sayılır. bu adamlara verdikleri paralarla insanların ilgisini futbola çekmeye çalışıyorlar. bizim qıral, çin'deki en kral topçuya tercih edeceğin bi oyuncudur. kaldı ki çin'de futbol kulübü yönetmenin maliyeti bu kodamanlar için çerez parası falan olsa gerek.

2022 kış olimpiyatları mı ne çin'De olacak, o yüzden buz hokeyine de girmeye başladılar yavaştan. kontinental hokey ligi'nde önümüzdeki yıldan itibaren çin takımı olması bekleniyor, ülkede o seviyede tek bir oyuncu olmadığı halde. kadro tamamen yabancılardan oluşacak.

abi adamların 1 milyar nüfusu var amk, sadece "neymiş bu?" diyen insanlar gitse, tek bir taraftarı dahi olmasa her takım stat doldurur valla

der meister

Çin devletinin yeni politikası. Çin rüyasını yaratmak için hem basketbolda hem futbolda kulüplerin önünü açtılar, oluk oluk para akıtıyorlar transferlere.

rencber
1

mobil görünümden çık