herkes edit yapatığında "edit:" şeklinde belirtiyor, entry'mizi değiştirdik diyelim, böyle bir ibare de koymadık, enrty altında değiştirme zamanı da yazıyor; bu noktada bu durum bir tereddüt oluşturur mu okuyan için; keza 1-2 imla hataları için böyle bir ibare koymak istemiyorum. Sanki böyle yapmayınca entry daha az beğeni ya da fav alıyor gibi bir algıya kapılıyorum, okuyan açısından bir güven problemi yaratıyor mu bu durum?




 

Editlendigini bile farketmiyorum cogu zaman.

rayde

"edit: imla" kadar salakça bir şey yok. entry senin abicim/ablacım, istediğin gibi düzeltebilirsin, bana ne senin imla hatandan.

birileri beğensin, favorilesin diye yazıyosan orada bi durup düşünmen lazım derim.

devilred

Birisi "Ak" yazdigini editleyip "Kara" yazabilir.

Ve sonra da alta "edit: imla" ekleyebilir.

Dolayisiyla "edit: imla" yazmasinin hicbir anlami yok. Bilakis edit: imla yaziyorsa ben art niyet ararim.

crown

Hic de belirtmedim edit diye. Genelde de imla hatalarimi duzeltiyorum.

Gerek yok dikkat edilmiyor zaten.

halitkin

yazdığım entry'nin daha sonra içerik açısından hatalı olduğunu fark etmişsem; yahut birisi mesaj atarak içeriğindeki bir bilginin yanlış olduğunu vs. belirtmişse "edit:" şeklinde not düşüyorum.

edit: imla saçma cidden.

historien

editin önemli ve gerekli olduğu tek durum, devam eden bir süreçle ilgili girilen entryde sürecin devamındaki gelişmeleri belirtmektir. belki yazdığınız yanlış anlaşılır vs o konuda açıklama yaparsınız ama yazım yanlışı vs gibi sebeplerle yapılabilecek editlere not düşülmesinin kimseye faydası yok.

tum haklari saklidir

ya bana imla nedeniyle edit ibaresi koymak çoğu zaman mantıksız geliyor ancak bir dönem orada yazarken de, şimdi bura bulunurken de virgülün yanlış yere konması yahut yanlış kelime tercihi gibi sebeplerden kaynaklanan olası anlatım bozukluklarını ancak yazıyı yazdıktan sonra fark etmişsem yazıyı düzeltip edit geçerek belirtme gereği duyuyorum. anlam değişmesi ihtimali oluyor çünkü.

onun dışında bir nedenden karşılıklı tartışmaya dönmüşse olay,birtakım faktörlerden dolayı düzeltmeleri genelde not düşüyorum ve benzer durumlara da dikkat ediyorum çünkü insanlar yazdıklarını bazen geri alıyor veya siliyorlar ve havayla tartışıyormuşsunuz gibi saçmasapan bir durum oluşuyor. bu yapıldığı zaman beni rahatsız ettiğinden bir başkasına da yapmak istemiyorum ve üşendiğim bazı zamanlar dışında o editi muhakkak nedeniyle koyuyorum, konmasını da bekliyorum.

biz burada sanal bir ortam paylaşıyor olsak da ve buna bağlı olarak kimliklerimizi farklı derecelerde ortaya koysak da sonuçta ağın diğer tarafında gerçek bir insan var. onu unutmak istemiyorum. çünkü ben de gerçeğim.
ne kadar kaçınsak da bazen bunu hatırlamamız gereken durumlar tecelli etmiyor değil.

godoşu beklerken
1

mobil görünümden çık